Tysk pokalmester for femte gang

Med en sejr på 4-1 i finalen mod RB Leipzig er Dortmund tysk pokalmester

To scoringer fra Jadon Sancho og Erling Haaland sikrede sejren med danske Thomas Delaney på banen i de sidste 17 minutter. Det samme kom Yussuf Poulsen på banen for Leipzig fra anden halvlegs start, men der var Dortmund allerede foran 3-0.

Sejren kom i hus efter en ellers svær tid, hvor vikarierende træner Edin Terzić bør fremhæves for en støt opgående formkurve da det endelig gjaldt, hvortil klublegenden Lukasz Piszczek nok også inde i sig selv havde troet på en stille udfasning i sin sidste sæson hos Dortmund, inden han så alligevel spillede fuld tid i endnu en triumf for klubben.

Med sejren er Dortmund også kvalificeret sig til Champions League, hvilket var klubbens altoverskyggende for for sæsonen, da det ellers vil være svært at bevare håbet om at kunne holde på de største profiler.

– Vi er kommet rigtig langt de sidste uger og måneder. Det her havde vi ikke forudset i februar. Vi er stolte over, at vi i maj har kvalificeret os til Champions League via pokalfinalen. Det har vi opnået som hold, siger Edin Terzić til bvb.de

P