Thomas Delaney skifter til Dortmund

07-08-2018

Som Die Welt berettede om for en uge siden taler rygterne sandt, idet Borussia Dortmund i dag har præsenteret Thomas Delanye på en 4-årig kontrakt.

Dermed bliver Thomas Delanye den femte dansker i Borussia Dortmund, der samtidig med for første gang nogensinde har to danskere i truppen på en gang, idet Jacob Bruun Larsen, der var udlejet til VfB Stuttgart i sidste sæson, er på kontrakt i BVB frem til sommeren 2021.

– Delaney kommer ind og får en rolle fra start. Der er kendskab til hans type, og spillerne på holdet vil hurtigt tage imod ham og det, han kan hjælpe med. Det er et super skridt og et skridt, der passer god til hans spillestil, siger den mest succesfulde dansker i Borussia Dortmund-trøjen gennem tiden, Flemming Povlsen, til DR.dk.

Thomas Delaney er sammen med Marwin Hitz fra FC Augsburg og Marius Wolf fra Eintracht Frankfurt den tredje signing for BVB denne sommer. Det store spørgsmål er, om de nye signinger vil hæve BVB til et højere niveau? Det kontante svar må være nej.

Det er fine spillere, men selv Delaney må betragtes som en styrkelse til bredden. Uden større navne kan BVB godt glemme alt om at følge med Bayern i kampen om mesterskabet. Mindre kan selvfølgelig også gøre det, men til at tage kampen op mod de bedste kræver det spillere fra øverste lag.

– Jeg har tidligere udtalt, at jeg foretrak et skifte til Premier League, hvor der løbende også har været tilbud fra, men da Dortmund meldte sig på banen skulle jeg ikke tænke over det to gange. For mig er Dortmund ét af de ti bedste hold i Europa og ét af de største hold i Tyskland. Bare Stadion taler for sig selv.

– Jeg lover, at jeg altid vil give mig hundrede procent. Jeg ser frem til udfordringen i Dortmund, og forhåbentlig kan jeg være med til at vinde et trofæ elller to i sort og gult, siger Thomas Delaney til klubbens hjemmeside.

bvbfan.dk ønsker danskeren ønsker alt det bedste i Borussia Dortmund.

Flere på vej

Den næste tilgang på sigtekornet kunne meget vel være Michy Batshuayi, hvis lejekontrakt dog er ophørt. Alligevel skriver BVB stadig om ham, som om han er en del af truppen.

Chelsea har tidligere udtalt, at Michy Batshuayi sagtens kunne blive en del af deres set up i næste sæson. Således skal BVB nok forvente en ret høj pris for at få den belgiske landsholdsspiller permanent.

Under alle omstændigheder skal BVB ud og have hentet en førsteangriber med mål i støvlerne, og der har BVB været fint tilfreds med de 7 mål det blev til fra Michy Batshuayi i foråret, inden en skade satte en stopper for flere mål til slut i sæsonen.

P