Klopp klar til sin anden CL-finale

03-05-2018

Tidligere Dortmund-træner Jurgen Klopp er klar til Champions League finalen med Liverpool fem år efter han førte BVB helt frem til finalen mod Bayern Munchen.

Det blev resultatet efter samlet 7-6 over AS Roma i semifinalen, hvor Liverpool hjemme vandt 5-2 og ude tabte 4-2 på et straffespark af Roma i overtiden. Der var aldrig rigtig spænding om udfaldet.

Klopp har igen med sin fremadrettede og angrebsivrige stil indtaget Liverpool, som han i denne sæsons Champions League også har slået rekorden med for flest scorede mål.

Klopps tropper har inden finalen scoret 46 gange i dette års turnering og har dermed slået Barcelonas tidligere rekord på 45 fra sæsonen 1999/2000. Tallene er ifølge UEFA’s hjemmeside inklusive mål scoret i kvalifikationen.

I finalen skal Liverpool møde Real Madrid, der for tredje sæson i træk skal forsøge at forsvare titlen. Sidst Klopp med succes stod overfor Real Madrid i Champions League var i 2012/2013 sæsonen i semifinalen, hvor Dortmund samlet kvalificerede sig til finalen mod Bayern Munchen med 4-3.

I finalen tabte Dortmund et minut før tid med 2-1. Sidst Liverpool var i Champions League finalen var i 2007, hvor klubben med Daniel Agger på holdet tabte 2-1 til Milan.

Sidst Liverpool vandt Champions League var i 2005, hvor klubben efter en uforglemmelig anden halvleg kom tilbage fra 0-3 og fik udlignet til 3-3, inden Milans Andriy Shevchenko misbrugte det sidste spark i straffesparkskonkurrencen.

bvbfan.dk ønsker alt det bedste til Klopp i hans anden CL-finale.