BVB tysk pokalmester

27-05-2017

Efter tre tabte finaler i træk kunne BVB endelig trække sig tilbage med en pokal mere til historien, da holdet besejrede Eintracht Frankfurt med 1-2 i Berlin foran 74322 tilskuere.

BVB startede klart bedst og var nærgående fra start. Allerede efter otte minutter bragte stjernefrøet Ousmane Dembele BVB foran med 0-1 på et perlemål, som mindede meget om scoringen i semifinalen mod Bayern.

Trods den fine start fik Frankfurt arbejdet sig ind i opgøret. Derfor var det heller ikke ufortjent, at Ante Rebic efter 29 minutter bragte balance i regnskabet. Efter udligningen var Frankfurt endda også tæt på at bringe sig foran, men stolpen reddede BVB.

I pausen valgte Tuchel at skifte to mand ud, da Reus og Schmelzer ikke var helt fit. To af holdets normale anførere.

Alligevel satte BVB sig igen bedre på spillet og fik efter 67 minutter også tilkæmpet sig et straffespark fra indskiftede Pulisic, der blev fældet af Lukas Hradecky.

Frankfurt-keeperen er kendt for at redde straffespark, men Bundesliga-topscorer Aubameyang svigtede ikke, og scorede det mål der skulle vise sig at blive kampens sidste.

BVB har været i pokalfinalen otte gange, heraf de seneste fire år i træk. Ikke siden 2012 i den uforglemmelige sejr på 5-2 over Bayern Munchen har BVB vundet en pokaltitel.