Arkiv 2016

20.12.2016

BVB ubesejret gennem 2016

1-1 blev det på hjemmebane mod FC Augsburg i årets sidste hjemmekamp, der var kamp nr. 25. på hjemmebane i 2016. Alle 25 som ubesejret, hvis ikke man tæller den ekstra kamp med i Super Cup på ”neutral bane”, som blev tabt på hjemmebane.

Det er første gang siden 1965, hvor holdet ikke tabte 18 hjemmekampe, at Dortmund ikke har lidt et nederlag på eget græs i et helt kalenderår.

Dette til trods går BVB til vinterpause på en lidt skuffende 4., 5. eller 6. plads – 9-10 point efter de to første pladser.

20.12.2016

BVB forlænger med Weigl frem til 2021

– Jeg føler mig godt taget af i Dortmund på og uden for banen. Det var en logisk beslutning for mig, og det krævede ikke lange overvejelser at forlænge kontrakten, siger Weigl til klubbens hjemmeside.

12.12.2016

BVB møder Benfica i CL

Borussia Dortmund trak Benfica Lissabon til forårets 1/16-finale i Champions League.

BVB starter i Lissabon den 14. februar, mens returopgørene på Signal Iduna Park spilles den 8. marts.

1/16 finalerne fordeler sig som følger:

Bayer Leverkusen – Atletico Madrid
Bayern München – Arsenal
Benfica – Borussia Dortmund
FC Porto – Juventus
Manchester City – AS Monaco
Paris SG – FC Barcelona
Real Madrid – Napoli
Sevilla – Leicester

07.12.2016

BVB 1’er i CL puljen

Med to scoringer af Pierre-Emerick Aubameyang og indskiftede Marco Reus i anden halvleg sikrede BVB sig førstepladsen i Gruppe F.

Udligningen i slutminutterne betyder, at BVB får fordel af hjemmebane i returopgøret når der trækkes lod blandt to’erne i de øvrige puljer til næste runde, når knock-out fasen indledes til foråret.

Alle otte klubber som endte 1’er i puljen sidste år kom også videre til kvartfinalen. Det ville være dejligt med en gentagelse i 2017.

27.11.2016

Tuchel: Ikke tilfredsstillende

BVB’s cheftræner Thomas Tuchel er ikke sent til at rette kritikken indad efter det noget uventede nederlag mod Frankfurt i Bundesligaen.

– Man kan ikke få point på udebane, når man har så store mangler i sit spil. Der manglede noget teknisk, taktisk, mentalt samt vilje. Vores præstation var overordnet set elendig.

– Deres føringsmål lige efter pausen var ikke uventet. Jeg kunne se det da vi forlod omklædningsrummet. Jeg havde været forbløffet, hvis vi ikke havde lukket et mål ind.

– Det begyndte allerede til træning i ugens løb, og i dag var det fra første til sidste minut, og det giver ikke point. Hele vores sæson har haft store opture og kæmpe nedture, og det er virkelig utilfredsstillende, siger cheftræneren til bvb.de

Kritikken kommer efter 1-0-sejren for en uge siden over Bayern München efterfulgt af midtugens 8-4-sejr med ni udskiftninger i startopstillingen.

Med nederlaget til Frankfurt indtager BVB en noget skuffende sjetteplads efter tolv runder med hele ni point op til oprykkerne fra Leipzig på førstepladsen.

22.11.2016

Historisk storsejr i Champions League

Trods ni ændringer i startopstillingen i forhold til sejren på 1-0 i den seneste kamp over Bayern München vandt BVB hele 8-4 over Legia Warschau i Champions League. Så mange mål er der aldrig scoret før i samme kamp i den prestigefyldte turnering.

Marco Reus gjorde comeback efter længere tids skadesfravær med et hattrick. BVB havde allerede inden kampen mod Legia Warschau sikret sig videre adgang fra puljen. Gruppefinalen spilles i sidste spillerunde på udebane mod Real Madrid.

19.11.2016

Historisk sejr på Signal Iduna Park

BVB vandt for første gang siden 2011 en hjemmekamp over rivalerne fra Bayern, der blev sendt hjem til München med et nederlag på 1-0.

Forventningerne var høje og stemningen lidt trykket inden kampen, da et udsolgt Signal Iduna Park først skulle tage afsked med klubikonet Aki Schmidt, der døde i sidste uge. 81-årige Aki var stadig en populær skikkelse i klubben efter selv at have været med til at hjemtage flere mesterskaber til BVB.

Om det gjorde udslaget skal være usagt, men BVB gik fra start frisk til sagen og pressede Bayern højt oppe på banen. Allerede efter godt 10 minutter fandt Götze med en maskeret aflevering Aubameyang inde i det lille felt, hvor han kom først og prikkede bolden over stregen til ellevild jubel på Stadion.

BVB fortsatte det gode spil halvlegen ud og kom lidt mere på hælene efter pausen, hvor det alligevel lykkedes at hive alle tre point hjem på en dag hvor Aki blev mindet.

05.11.2016

Aubameyang lod fødderne tale

Da BVB i midtugen slog Sporting Lissabon i Champions League, var det uden Pierre-Emerick Aubameyang, der af cheftræner Thomas Tuchel blev sendt på tribunen som straf for at have overtrådt klubbens interne regler. Lørdag mod HSV betalte han tilbage.

– Jeg begik en fejl, og det ville jeg gerne sige undskyld for over for klubben og træneren, siger Aubameyang til Sky ovenpå fire mål i 2-5-sejren på Volkspark i Hamburg.

– Alle ved, at Dortmund skal vinde kampe, og når man ikke har gjort det i fire kampe, så føler man selvfølgelig presset. Jeg synes, at vi spillede flot og hele holdet gjorde det godt, siger Aubameyang, der med fire mål i dagens kamp topper Bundesligaens topscorerliste med 11 mål sammen med FC Kølns Anthony Modeste.

Det er første gang i karrieren af Aubameyang scorede fire mål i en ligakamp.

26.10.2016

Debut til Jacob Bruun Larsen

Jacob Bruun Larsen skrev sig her til aften ind i historiebogen som den fjerde dansker der får debut på det bedste seniorhold i Borussia Dortmund.

Det skete på hjemmebane i DFB Pokalen mod Union Berlin. Hvor vidt han også skal noteres for det første mål før pausen er stadig uvist. Livescores skriver selvmål. Men BVB selv er ikke i tvivl på klubbens twitter profil.

Tillykke til 18-årige Bruun Larsen, der senest i foråret var med til at vinde titlen for U19 med Dortmund i tysklands bedste ungdomsrække.

24.10.2016

Watzke tror på Tuchel

BVB-direktør Hans-Joachim Watzke lægger ikke skjul på, at han har et godt forhold til Real Madrid, som han også er overbevist om følger cheftræner Thomas Tuchel i BVB.

– Real Madrid har bemærket, hvor dygtig en træner han er, men Florentino Perez har ikke spurgt mig om ham endnu, og vi frygter heller ikke at miste ham til Real her og nu, da han har kontrakt med Dortmund.

– En spiller på 28-29 år har måske kun tre år tilbage i sig og kunne bede os om et skifte. Thomas er stadig meget ung som træner, og han kan træne, hvor end han vil i 20 år eller der omkring, siger Watzke til ZDF.

Tuchel skiftede i 2015 fra Mainz, hvor han i sin første sæson førte BVB frem til sølv og en tabt pokalfinale. Den 43-årige træner har kontrakt med BVB til sommeren 2018.

23.10.2016

Watcke: Ungt hold tager tid

BVB direktør Hans Jørgen Watzke var lørdag aften i studiet hos ZDF hos Jochen Breyer til et kvarter langt interview, hvor han blandt andet svarede på BVB’s noget vaklende start på sæsonen. Senest med 3-3 ude mod Ingolstadt.

– Det koster at miste spillere som Hummels, Gündogan, og til dels Mkhitaryan, der spillede en god sidste sæson hos os. Vi har fået gode unge talenter ind på holdet, men en solid erfaring, som var med til at vinde mesterskabet med os, er også forsvundet.

– Truppen er ramt af mange skader lige nu, men det er også en yngre og bredere trup end tidligere, og det vil tage tid at spille sammen som supplement til alle de kampe som ligger foran os, både i Bundesligaen, DFB Pokal, og Champions League, siger Watzke.

26.08.2016

Schmelle ny BVB-anfører

Marcel Schmelzer overtager anførerbindet efter Mats Hummels skifte til Bayern Munchen.

– Det er et meget naturligt valg. Han er en rollemodel her i klubben, så det var et meget logisk og nemt valg, siger cheftræner Thomas Tuchel på et pressemøde forud for lørdagens premierekamp mod Mainz 05.

Schmelzer har været i Dortmund siden 2005 og forlængede i går sin kontrakt med fem år.

25.08.2016

BVB forlænger med Schmelzer

Dortmund har forlænget kontrakten Marcel Schmelzer frem til 2021.

– Marcel Schmelzer er ikke kun en af Europas stærkeste venstrebacks, han er også et vidunderligt menneske der giver BVB lige så meget varme og respekt som vi giver ham, siger klubdirektør Hans Jørgen Watzke til klubbens hjemmeside, hvortil sportsdirektør Michael Zorc supplerer:

– Marcel Schmelzer er en spiller som vi selv har udviklet siden ungdomstiden. Han er en ægte ‘borusse’, identificerer sig fuldstændig med klubben, han har en høj stjerne sportsligt, og han har i denne sæson igen taget skridt fremad.

28-årige Schmelzer har spillet 276 kampe for Dortmund og vundet fem titler med klubben, heriblandt to mesterskaber og en pokaltitel.

25.08.2016

BVB trak Real Madrid i CL

BVB var ikke ubetinget heldige, da der i dag blev trukket lod til sæsonens gruppespil i Champions League.

BVB møder fra første seedningslag de forsvarende Champions League mestre fra Real Madrid, mens Sporting Lissabon og Legia Warszawa blev trukket op fra tredje og fjerde seedningslag. De to bedste går videre fra puljen, mens nr. tre kvalificere sig videre til knock out kampene i Europa League.

15.08.2016

Tuchel: Vi er på rette vej

Træner Thomas Tuchel kunne se sit hold tabe sæsonens første betydende kamp i Super Cup finalen mod Bayern Munchen. Men med lidt mere effektivitet foran mål ser han med fortrøstning frem til sæsonen.

– Jeg kan se på statistikkerne, at vi havde flest chancer, mest boldbesiddelse, tacklede bedst og havde flest afleveringer, og det stemmer med det, jeg så fra sidelinjen i kampen. Det var uheldigt og ufortjent, at vi tabte, siger Tuchel til Dortmunds hjemmeside.

– Vi investerede meget i denne kamp, og det var også vores krav til os selv. Holdet viste god energi på banen, og vi var i stand til at skabe en god mængde chancer, særligt i første halvleg, men vi evnede konsekvent ikke at udnytte det på grund af tekniske fejl.

– Vores mål er at angribe med fuld energi og ikke tage foden af gaspedalen, men fortsætte i alle 90 minutter. Vi tog endnu et skridt i den rigtige retning mod Bayern, men der er stadig lang vej endnu med denne stil.

14.08.2016

Nederlag i Super Cup finalen

BVB tabte Super Cup finalen til Bayern Munchen med 0-2.

Trods nederlaget har træner Tuchel aldrig haft nogen bedre bredde at vælge sine spillere fra, da bænken i sæsonåbningen bestod af Weidenfeller, europasmesteren Guerreiro, samt Piszczek, Götze, Mor, Schürrle, og Weigl, som alle var med til sommerens EM.

Med den trup vil Tuchel stå stærkt til sæsonens kampe i både Bundesligaen, Champions League og DFB pokalen.

Der blev ikke til nogen comeback til Götze i dag, hvorimod Emre Mor, tidligere FC Nordsjælland, fik debut tolv minutter før tid i stedet for Pierre-Emerick Aubameyang. Et minut senere afgjorde Thomas Müller kampen på oplæg fra Mats Hummels til 0-2.

All time har BVB spillet Super Cup finale ni gange og vundet de seks. Næste opgave for Tuchels tropper bliver d. 22. august på udebane mod SV Eintracht Trier 05 i DFB-pokalen, inden Bundesligaen skydes igang d. 27. august hjemme mod Mainz 05.

12.08.2016

Moritz Leitner solgt til Lazio

Leitner nåede i alt 66 kampe i Dortmund-trøjen. De seneste to år har han været udlejet Stuttgart, lige som han også har været på græs i 1860 Munchen, hvor han i 2011 kom fra, og Augsburg.

Den 23-årige midtbanespiller har derudover spillet 24 kampe for det tyske U21-landshold.

01.08.2016

Blaszczykowski solgt til Wolfsburg

BVB har solgt Jakub Blaszczykowski på en 3-årig kontrakt til Wolfsburg.

I sidste sæson var Jakub Blaszczykowski udlejet til italienske Fiorentina. Forud for den kommende sæson var han tilbage i Dortmund, men nu har han fundet ny arbejdsgiver.

Nu 30-årige Blaszczykowski har været i Dortmund siden 2007 og nåede at spille 253 kampe for klubben.

30.07.2016

Jacob Bruun udtaget til OL

Jacob Bruun er udtaget til det danske OL-landshold.

Den 17-årige dobbelte ungdomsmester for BVB er kommet med på dispensation, idet U-21 landsholdet har modtaget en del afbud. Således er den unge Dansker udtaget til den trup der i dagene mellem den 2. – 6. august møder Irak, Sydafrike og Brasilen i de indledende gruppekampe til OL i Brasilien.

Jacob Bruun mangler stadig at få sin første offcielle seniorkamp for BVB, selv om han ved lejligheder har spillet med blandt de bedste. Senest på sommerturen til Kina, hvor han var med til at besejre Manchester U. i en træningskamp.

24.07.2016

Watzke forventer ikke flere tilgange

Dortmund-direktør Hans-Joachim Watzke bekendtgøre, at klubben ikke har tænkt sig at handle yderligere ind i dette transfervindue – nærmere tværtimod.

– Vi har ikke råd til at foretage os mere, for vi vil ikke skabe en gæld, men være sikre på, at vi bevarer den finansielle stabilitet. Derimod kan man sige, at vi har for mange spillere lige nu, siger Watzke til Bild.

Man må også sige, at selv om flere profiler har forladt klubben er der handlet godt ind. Blandt de spillere som nok stadig hænger lidt på vippen er Jakub Blaszczykowski, selv om den populære spiller havde et godt EM med Polen. På tilgangssiden ser det alligevel stadig meget fornuftig og holdbar ud.

Afgang: Henrikh Mkhitaryan (Manchester United), Ilkay Gündogan (Manchester City), Mats Hummels (FC Bayern München), Marvin Ducksch (FC St. Pauli), Khaled Narey (SpVgg Greuther Fürth)

Tilgang: André Schürrle (VfL Wolfsburg), Mario Götze (FC Bayern München), Raphaël Guerreiro (FC Lorient), Emre Mor (FC Nordsjælland), Sebastian Rode (FC Bayern München), Marc Bartra (FC Barcelona), Ousmane Dembélé (Stade Rennes), Mikel Merino (CA Osasuna), Jakub Blaszczykowski (AC Fiorentina)

Dortmund indleder sæsonen den 14. august i den første gældende kamp i Super Cup mod Bayern Munchen, inden sæsonen den 27. august indledes hjemme mod Mainz.

22.07.2016

BVB henter Schürrle i Wolfsburg

Dortmund har i den grad handlet godt ind efter salget af Mkhitaryan. Først er Götze blevet hentet hjem fra Bayern, og i dag er endnu en tysk landsholdsspiller i Andre Schürrle blevet købt fra Wolsburg på en 5-årig kontrakt.

– Andre Schürrle er tysk landsholdsspiller med et fantastisk offensivt potentiale, som også er god på bolden og til at arbejde defensivt. Selvom han kun er 25 år, har han masser af international erfaring og hans kvaliteter bringer stor værdi til holdet, siger Dortmunds sportsdirektør Michael Zorc til klubbens hjemmeside.

Andre Schürrle skulle have stået højt på ønskelisten hos træner Thomas Tuchel, der tidligere har haft den tyske landsholdsspiller i sin tid som træner i Mainz.

21.07.2016

Fantastisk nyhed: Götze vender hjem

Efter tre år i Bayern München skifter Mario Götze tilbage til Dortmund.

– Jeg glæder mig over, at Mario vender hjem til Borussia Dortmund. Jeg har lige siden hans afsked i 2013 håbet, at han en dag ville vende tilbage, siger direktør Hans-Joachim Watzke til klubbens hjemmeside.

– Mario er Dortmund-mand, han er en af de mest kreative midtbanespillere i Europa, og han er blot 24 år gammel, supplerer sportsdirektør Michael Zorc.

Götze står noteret for 83 Bundesliga-kampe og 22 mål for Dortmund. I sine tre år i Bayern nåede han 10 kampe mindre med samme antal Bundesliga-mål.

bvbfan.dk kan kun bakke op om ordene fra Watzke og Zorc til hjemvente Mario Götze, der har fået en 4-årig kontrakt.

11.07.2016

BVB byder velkommen til Europamester

Efter ferien byder BVB velkommen til en Europamester, idet Portugal med Raphaël Guerreiro på holdet til sidst kunne lade sig hylde med en finalesejr på 1-0 over Frankrig efter forlænget spilletid.

Raphaël Guerreiro var selv tæt på at afgøre det hele med et velplaceret frispark, der dog ramte overliggeren. Raphaël Guerreiro skifter denne sommer til BVB fra franske FC Lorient på en 4-årig kontrakt.

08.07.2016

Tyskland røg ud til værterne

Tyskland tabte 2-0 til Frankrig i EM semifinalen. I den tyske trup var det kun Mats Hummels, der dog nu er skiftet til Bayern, som var i aktion fra BVB-truppen, idet Julian Weigl ikke fik spilletid.

Derudover fik Piszczek og udlejlede Błaszczykowski spilletid for Polen, mens Nuri Sahin og nytilkomne Emre Mor fik spilletid for Tyrkiet.

De spillere vil nu formentlig få lidt ferie, inden første del af sommertræningen indledes med en træningslejr i Tirol d. 14. – 16. juli.

Alle spillere vil formentlig være med når kursen d. 21. juli sættes mod Kina, hvor BVB indenfor otte dage møder Manchester U. og Manchester C. på turen. Herefter venter Sunderland og Athletic Bilbao d. 5. og 9. august.

02.07.2016

Dortmund sælger Mkhitaryan til United

– Manchester har givet os et enormt bud, som vi var nødt til at takke ja til, da spilleren har kontrakt til 2017 og derefter kunne forlade os gratis, siger direktør Hans-Joachim Watzke.

27-årige Mkhitaryan nåede at spille tre sæsoner i Dortmund.

28.06.2016

Sælg for pokker

Hans-Joachim Watzke bekræfter, at Manchester U. har budt på Henrikh Mkhitaryan.

Selv om Watzke flere omgange har afvist at sælge flere end Hummels og Gündogan i dette transfervindue, har tonen de sidste dage fået en anden lyd

Ifølge Derwesten.de har Manchester U. hævet buddet til ca. 300 mill. kr. Det vil være et rekordsalg, samtidig med at Mkhitaryan kun har et år tilbage af sin kontrakt.

Som erstatning taler Bild og Süddeutsche allerede nu om, at BVB har brændt sig varme på både Schürrle og Götze. I så fald er der kun en ting at sige: Sælg!

16-06-2016

BVB henter portugisisk landsholdsspiller

Borussia Dortmund henter forsvarsspilleren Raphaël Guerreiro, som skifter på en kontrakt frem til sommeren 2020 fra franske FC Lorient.

– Raphaël Guerreiro er en teknisk stærk spiller, som kan spille flere positioner. Vi er meget glade for, at han valgte Dortmund, siger sportsdirektør Michael Zorc til bvb.de.

22-årige Raphaël Guerreiro er i øjeblikket med Portugal til EM, hvor han også startede på banen i portugisernes første opgør mod Island.

07.06.2016

BVB henter Mor i Nordsjælland

Borussia Dortmund køber Emre Mor fra FC Nordsjælland på en 5-årig kontrakt.

– Emre Mor er en meget begavet spiller med et stort potentiale for udvikling, siger BVB sportsdirektør Michael Zorc til bvb.de.

18-årige Emre Mor, der er udtaget til EM slutrunden med tyrkisk pas, spillede i den forgangne sæson 13 Superligakampe for FC Nordsjælland.

06.06.2016

BVB henter Rode i Bayern

Sebastian Rode skifter til Dortmund på en 4-årig kontrakt.

– Jeg har fra barnsben været BVB-fan og glæder mig derfor meget over at have lavet den aftale med min yndlingsklub, siger Rode til Dortmunds hjemmeside.

25-årige Rode skiftede i 2014 til Bayern fra Frankfurt og er dobbelt tysk mester.

03.06.2016

BVB køber spansk landsholdsspiller

Dortmund har købt Marc Bartra på en 4-årig kontrakt i Barcelona. Prisen skulle være 60 mill. kr. på en frikøbsklausul.

Den 25-årige forsvarsspiller, der også er udtaget til den spanke landsholdstrup forud for sommerens EM i Frankrig, spillede i den netop overståede sæson 13 La Liga for de spanske mestre.

03.06.2016

Aubameyang har været ved ledelsen

Pierre-Emerick Aubameyang har efter en flot sæson været hot på rygtebørsen. Senest har Gabons landstræner antydet, at hurtigløberen havde meldt fra til to landskampe for at få fremtiden på plads.

Men frem for forhandling med andre klubber, var det for at snakke med BVB’s ledelse. Aubameyang er ærgerlig over, at klubben har solgt Mats Hummels og Ilkay Gündogan.

– Jeg mødtes flere gange med klubledelsen for at snakke om fremtiden. Det er sælsomt at miste to nøglespillere. Især fordi de var en del af rygraden på holdet. Men jeg har tiltro til klubben. Der er mange muligheder for at finde løsninger og lave gode handler, siger Aubameyang til fussballtransfers.com.

Hvor er det respektfuld at tage ansvar på den måde. Det er et godt signal at sende. 26-årige Aubameyang har kontrakt med Dortmund fire år endnu.

02.06.2016

Gündogan skifter til Manchester C.

Trods flere forhandlinger om kontraktforlængelse har Ilkay Gündogan valgt at fortsætte karrieren på en 4-årig kontrakt i Manchester C. under ledelse af Pep Guardiola

– Jeg vil gerne takke alle i BVB for en vidunderlig, spændende og vellykket oplevelse, som jeg aldrig vil glemme.

– Jeg har efter mange overvejelser besluttet at forlade denne store klub, og i stedet søge en ny sportslig udfordring i et andet land.

– BVB og mine mange venner i Dortmund vil jeg altid føle mig tæt forbundet med, lyder det afslutningsvis fra Gündogan til bvb.de.

Den 25-årige midtbanespiller, som i 2011 skiftede fra Nurnberg til Dortmund, vandt både en liga og en pokaltitel med BVB, lige som han også fik fuld spilletid i Champions League finalen i 2013

01.06.2016

Flot hæder til BVB

Spillerforeningen i Tyskland har stemt på sæsonens træner, sæsonens unge spiller, og sæsonens bedste spiller.

I de nævnte katagorier blev Thomas Tuchel, Julian Weigl, og Pierre-Emerick Aubameyang stemt ind på en fortjent førsteplads.

I alt 1300 personer fra 1. Bundesliga, 2. Bundesliga, 3. Bundesliga, og regionalligaerne, har afgivet deres stemme.

31.05.2016

Reus misser endnu en slutrunde

Den tyske landstræner Joachim Löw har udtaget sin endelige EM-trup, og den er overraskende uden Marco Reus, som har pådraget sig en skade.

Uheldige Reus var heller ikke med sidst, da Tyskland vandt VM, da han også dengang blev skadet op til slutrunden.

Dermed tæller den tyske EM-trup kun to Dortmund-spillere i Mats Hummels, der efter sommerferien skifter til Bayern Munchen, og boldsikre Julian Weigl.

Ud over de tyske spillere deltager tre spillere fra BVB-truppen til EM slutrunden, idet Roman Bürki, Lukasz Piszczek, og Nuri Sahin repræsentere Schweiz, Polen, og Tyrkiet.

Kun Bayern Muchen har flere spillere udtaget til slutrunden i Frankrig, idet fem spillere repræsentere Tyskland og fire spillere andre nationer.

29.05.2016

BVB’s U19 Tysk mester

Borussia Dortmunds U19 med danske Jacob Bruun Larsen på holdet blev i dag Tysk mester for sjette gang i klubbens historie.

Træner Hannes Wolf og hans hold vandt foran 14.766 tilskuere med 5-3 over Hoffenheim. Målscorerne var Jonas Arweiler (2), Felix Passlack, Janni Serra (2)

BVB har tidligere vundet U19 i 1994, 1995, 1996, 1997 og 1998.

21.05.2016

BVB tabte pokalfinalen til Bayern

Borussia Dortmund havde kvalificeret sig til klubbens fjerde pokalfinale på fem år. Men akkurat som i de to seneste pokalfinaler måtte BVB strække våben til sidst.

Denne gang dog på mindst mulig margin, idet Bayern først kunne løfte trofæet efter forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence, hvor BVB missede to mod Bayerns ene fra ellevemeterpletten foran 74322 tilskuere i Berlin.

18.05.2016

Tilskuererekord på Signal Iduna Park

I følge en opgørelse fra Worldfootball.net har Borussia Dortmund i den forløbne sæson samlet 81.178 tilskuere i gennemsnit til sine hjemmekampe, hvilket er ny klubrekord.

Gennemsnittet til alle Bundesligakampe sluttede på 43.300 BVB er siden 1998/1999 sluttet øverst med flest tilskuere til sine hjemmekampe i Bundesligaen.

17.05.2016

Tre BVBere i den tyske landsholdstrup

Tysklands landstræner Joachim Löw har udtaget en foreløbig trup på 27 mand til sommerens EM slutrunde i Frankrig, hvoraf 16 til daglig spiller i den hjemlige Bundesliga.

Heriblandt BVB’s Mats Hummels, Marco Reus, og unge Julian Weigl, der i en opgørelse fra Bundesligaen har fået noteret en ny Bundesligarekord med hele 214 boldberøringer i sæsonens sidste kamp mod FC Köln.

Tyskland indleder EM d. 12. juni mod Ukraine, herefter Polen d. 16. juni, inden gruppens sidste kamp mod Nordirland d. 21. juni.

12.05.2016

BVB henter fransk stortalent

Borussia Dortmund sikrer sig Ousmane Dembele i Rennes på en kontrakt frem til sommeren 2021.

– Ousmane kan spille næsten hver position i offensiven. Han er stærk i en-til-en, hurtig, og målfarlig, siger sportsdirektør Michael Zorc til bvb.de.

– Ousmane har altid givet det indtryk, at han ønsker at spille på vores unikke stadion, tilføjer klubdirektør Hans-Joachim Watzke.

18-årige Dembele har været særdeles ombejlet af flere store klubber, men valget faldt altså på Borussia Dortmund.

12.05.2016

Christensen på vej til Dortmund?

Iifølge Bild skulle Borussia Dortmund være særdeles interesseret i at hente Andreas Christensen til klubben.

Den 20-årige midtstopper er udlejet fra Chelsea til Mönchengladbach, hvor han i den forløbne sæson har sat et godt aftryk. Den danske landsholdsspiller spiller den type fodbold, som Dortmund ynder at spille med pasninger og høj fart.

Det er store sko at skulle udfylde efter Mats Hummels, men rygtet er interessant, selv om danskeren på papiret er lejet ud til Gladbach i næste sæson.

10.05.2016

Hummels solgt til Bayern

Klubføelse er en underlig størrelse. Anfører Mats Hummels har ved flere lejligheder erklæret sin kærlghed til Dortmund og haft meget lidt forståelse for at Mario Götze skiftede til Bayern Munchen.

Lige indtil i dag, hvor bvb.de skriver, at Mats Hummels fra næste sæson er blevet solgt samme vej. Et år før oprindelig kontraktudløb.

– Det har ikke været en nem beslutning efter otte et halvt succesfulde år i Dortmund. Jeg har altid været og er stadig stolt over at bære BVB-trøjen og være del af dette ekstraordinære hold, siger den nu snart tidligere anfører.

Det er den tredje profil som forlader BVB indefor de sidste tre år til fordel for Bayern, idet Hummels også genforenes med Robert Lewandowski.

07.05.2016

BVB sikrer sig sølvmedaljerne

BVB sikrede sig i dag definitivt sølv i det tyske Bundesliga, idet Bayern Munchen før sidste runde ikke kan hentes med otte points forspring.

BVB har før sidste runde høstet 77 point. To flere end mesterskabssæson 2010/2011 og fire point mindre end mesterskabssæsonen 2011/2012. All time er det syvende gang at Borussia Dortmund vinder sølv

2016 vil også blive husket for Årets kamp på Anfield, selv om Klopp og hans tropper fra Liverpool endte med at vinde kvartfinalekampen i overtiden. Med sølvmedaljerne er BVB sikker på at deltage i næste sæsons Champions League. Derudover venter også en pokalfinale. Klubbens fjerde på fem år.

En mere end godkendt sæson for cheftræner Thomas Tuchel, der på fornemeste vis har udviklet holdet efter syv fantastiske år med Jurgen Klopp.

28.04.2016

BVB: Hummels vil til Bayern

– Mats Hummels har ladet Borussia Dortmund vide, at han ønsker at forlade klubben til sommer og ønsker at tilslutte sig rivalerne fra Bayern München næste sæson.

– Klubbens bestyrelse har efterfølgende besluttet, at et sådant skifte afhænger af, om Bayern München og Borussia Dortmund kan finde enighed om en pris. Hidtil har Bayern München ikke givet et bud, skriver klubben på sin hjemmeside.

Diverse medier har spekuleret i en pris på omkring 200 millioner kr. for at købe Hummels fri af kontrakten et år før tid.

Bliver skiftet en realitet kan det godt undre, idet Hummels tidligere har udtalt sig skeptisk overfor Mario Götzes skifte til Bayern for to år siden.

Siden fulgte også Robert Lewandowski, og nu tyder alt på at Hummels bliver den næste profil der forlader die swacth gelbe.

26.04.2016

Watzke åben for Hummels-afsked

– At forbyde Hummels at forlade klubben ville være primitivt. Vi må acceptere, at spillere, som har spillet for Dortmund i otte år og nærmer sig 28, begynder at tænke på sin situation, siger klubdirektør Hans-Joachim Watzke til goal.com,

Kontrakten mellem Dortmund og Mats Hummels udløber næste sommer. Anføren har på det seneste været sat i forbindelse med Bayern Munchen, lige som Manchester U. også skulle være ude med snøren.

25.04.2016

BVB og Schmelzer forlænger samarbejdet

BVB og Marcel Schmelzer har forlænget samarbejdet frem til 2021.

– Jeg er meget glad for også fremover at være en del af dette karakterstærke mandskab og denne fantastiske klub. Dortmund er og bliver mit sportslige hjem, og regionen er for mig og familien et sted, hvor vi føler os hjemme, siger Schmelzer til klubbens hjemmeside.

22.04.2016

Bild: Bayern forhandler om Hummels

– Mats står over for en enormt vigtig beslutning i sin karriere. Dortmund er tilbage blandt de bedste klubber i Europa, derfor er beslutningen så svær for ham, siger agent og far til Mats, Hermann Hummels, til Sport Bild og fortsætter:

– Hvis han alligevel forlader Dortmund, tager han kun til en af de fem-seks største klubber. Her hører Bayern selvfølgelig til.

Mats Hummels spillede i Bayern fra han var syv år, til han i 2008 skiftede til BVB. Kontrakten med Dortmund udløber om et år. Ifølge Bild skulle salgsprisen ligge på omkring 200 millioner kr. Hvis altså ikke at anføren forlænger med BVB, som han ved flere lejligheder har udtrykt stor tilfredshed for at spille hos.

20.04.2016

BVB klar til pokalfinalen

Med en sejr på 0-3 på udebane mod Hertha Berlin er BVB klar til klubbens fjerde pokalfinale på fem år. De sidste to år som taber.

Med sejren fik BVB også revanche fra tordagens store nedtur på Anfield. Der var kvalitet til forskel mod Hertha.

I finalen venter de evige rivaler fra Bayern Munchen.

15.04.2016

Tuchel: Jeg kan ikke forklare det

Efter en fantastisk medrivende og tempofyldt kamp måtte BVB strække våben og forlade Europa League turneringen efter et sejrsmål til Liverpool i overtiden. Efter kampen var cheftræner Thomas Tuchel skuffet men også fattet om kampens udfald.

– Vi havde kampen hvor vi ville. Kom hurtig på 0-2 og kom godt igen til 1-3 da Liverpool reducerede. Men de kæmpede godt. Godt hjulpet på vej af et medlevende publikum.

– Efter scoringen til 1-3 blev vi måske lidt for passive, da Liverpool satsede alt. Det var ikke særlig struktureret, og det spil magtede vi ikke. Det hele blev lidt tilfældig til sidst, og det gav desværre udbytte for Liverpool, som vi også må komplimentere for en helhjertet indsats lige til det sidste.

– Jeg kan ikke give en forklaring på det. Sådan er sport på dette niveau. Der sker uforklarlige ting, sagde Thomas Tuchel på pressekonferencen til BVB Total efter kampen.

14.04.2016

BVB ude af EL efter vild fodboldkamp

Trods en drømmestart med 0-2 indenfor det første kvarter kunne BVB ikke holde for trykket, da Liverpool og Jurgen Klopp i en fantastisk fodboldkamp på Anfield skød sig videre til semifinalen i Europa League med en 4-3-sejr.

08.04.2016

Hummels: Vi kan gøre det bedre

BVB måtte i den første kamp mod Liverpool nøjes med 1-1. På en dag hvor gæsterne faktisk gjorde det bedst. Måske hjulpet på vej med alt den hype der helt uundgåeligt ville følge med Klopps gensyn på Signal Iduna Park.

– Jeg ved ikke rigtig, om jeg skal være tilfreds, for vi spillede ikke særlig godt. Hvis vi spillede lidt klogere, kunne vi have skabt flere chancer, fortæller anfører Mats Hummels til Sport1.

Returopgøret i Europa League spilles næste torsdag.

02.04.2016

Aubameyang bag ny Bundesligarekord

Årets spiller i Afrika blev med scoringen til 1-0 i dagens kamp mod Werder Bremen den spiller fra Afrika som med 23 scoringer har scoret flest mål i en sæson.

Indtil i dag havde Papiss Cissé den rekord med 22 mål for Frieburg.

31.03-2016

Watzke sætter prisskilt på Aubameyang

– Det var ikke en tilfældighed, at vi forlængede hans kontrakt frem til 2020. Vores ønsker er, at han score mange mål for Dortmund i fremtiden, siger BVB-direktør Hans-Joachim Watzke til Kicker og tilføjer:

– Hvis der kommer et bud på €100 millioner, så vil vi snakke om det, men vi vil gerne beholde ham frem til 2020, slutter han.

29.03.2016

Aubameyang trives i Dortmund

– Det har aldrig været hemmeligt, at jeg gerne en dag vil spille for Real Madrid, men det var heller ikke uden grund, at jeg forlængede min kontrakt med Dortmund til 2020. Jeg har det rigtig godt her.

– I de seneste år har vi haft det højeste tilskuergennemsnit i Europa. Det er en god by, hvor min familie føler sig hjemme, siger Aubameyang til Kicker.

BVB har de senere år haft verdens højeste gennemsnit med over 80.000 tilskuere til klubbens Bundesligakampe. Alene siden 1998 med over 30% af ligagennemsnittet, som siden 2009 har lagt på over 42.000 tilskuere.

27.03.2016

Hummels håber på Götze

Rygterne begynder igen at tage til om Mario Götze, der grundet flere omstændigheder har svært ved at finde vej til spilletid hos Bayern Munchen efter sit skifte fra BVB.

– Vi føler alle med ham, når vi kan se at tingene ikke går hans vej. Jeg vil virkelig gerne se ham tilbage på sit bedste. Det ville være fantastisk, hvis han besluttede sig for at Dortmund er stedet, hvor han kan komme det. Det ville være et kæmpe kvalitetsboost, siger anfører Mats Hummels til ZDF.

Ifølge engelsk presse skulle Götze også være hot hos hans tidligere læremester Jurgen Klopp i Liverpool. bvbfan.dk ser gerne Götze tilbage i den schwatzgelbe trøje igen.

25.03.2016

Hummels: Større trofæchance i pokalerne

Selv om BVB aldrig tidligere har høstet 64 point efter 27 kampe, spår anfører Mats Hummels at chancen er større for et trofæ i Europa League eller i DFB pokalen.

– Vi spiller absolut til mesterniveau. Men Bayern München har vist endnu færre svagheder i denne sæson, siger Mats Hummels ifølge Kicker.

– Vi er bagud på grund af de ti dage i september og oktober, hvor vi tabte syv point i tre kampe. Så man må sige, at for os er chancen for at vinde trofæer større i de to pokaler, siger midterforsvareren.

BVB møder Liverpool i Europa League-kvartfinalen, mens Hertha Berlin venter i DFB-semifinalen.

18.03.2016

Klopp om Dortmund: Hader hypen

Jürgen Klopp ser frem til at skulle møde sine gamle venner fra Dortmund i Europa League. Men selve hypen omkring sig selv bryder han sig ikke om.

– Jeg ser frem til at skulle besøge dem. Jeg elskede det sted, nogle af de bedste ting i mit liv er sket der. Så selvfølgelig ser jeg frem til det, siger Klopp til Liverpools hjemmeside og tilføjer:

– Men på den anden side hader jeg hypen omkring min person i disse kampe. Jeg ved, det er en del af gamet og omstændighederne, men jeg kan helt ærligt ikke lide det. Jeg gør, hvad jeg skal, og så må vi se.

– Under kampen vil al min fokus være på spillerne og kampen. Hvis nogen vil snakke med mig efter kampen, står jeg til rådighed.

Liverpool starter ude 7. april og slutter af hjemme ugen efter.

18.03.2016

BVB møder Klopp og Liverpool i EL

Dortmund skulle ikke vente ret længe før mødet mod sin gamle og yderst populære træner, idet lodtrækningen til kvarfinalerne i Europa League magede sig således, at BVB skal møde Jürgen Klopps Liverpool.

Første kamp spilles 7. april. Der er returopgør ugen efter.

09.03.2016

Medie: City taler med Gündogan

Bild skriver onsdag, at Manchester Citys sportsdirektør, Txiki Begiristain, har mødtes med Ilkay Gündogans agent for at diskutere et sommerskifte.

23.02.2016

BVB og Sven Bender har forlænget samarbejdet frem til sommeren 2021.

13.02.2016

Tuchel: Gündogans betydning er uomtvistelig

Ilkay Gündogans kontrakt med Dortmund udløber næste sommer, men klubben vil meget gerne forlænge. Forhandlingerne er i gang, og træner Thomas Tuchel håber meget på, at man kan nå til enighed.

– Ilkays betydning er uomtvistelig. Jeg ville gerne fortælle jer, at han har forlænget frem til 2026, men det er desværre ikke tilfældet, siger Tuchel ifølge Sky Deutchland.

– Men vi forhandler, og vi tror på det. Interessen for Gündogan er stor, hvilket betyder at forhandlingerne ikke er nemme.

25-årige Gündogan har spillet i Dortmund siden 2011.

05.02.2016

BVB og Roman Weidenfeller har forlænget samarbejdet frem til 2017.

19.01.2016

Jacob Bruun indskiftet i generalprøve

Dortmunds 17-årige danske kantspiller Jacob Bruun Larsen fik et kvarter som indskifter, da tyskerne baskede Sparta Prag 3-1.

Det mest interessante ved den kamp var indskiftningen af den blot 17-årige dansker Jacob Bruun Larsen, da han kom ind i det sidste kvarter. U-landsholdsspilleren havde en god mulighed for at komme på tavlen, men måtte nøjes med æren over at være med i generalprøven.

Allerede i september fik den dengang 16-årige Bruun Larsen uofficiel debut for Dortmunds førstehold i en testkamp mod St. Pauli.

17.01.2016

Marco Reus: Vi kan holde på profilerne

Dortmund har flere profiler på holdet, som rygtes væk, heriblandt Ilkay Gündogan, Pierre Emerick Aubameynag, Mats Hummels og Marco Reus. Reus håber og tror på, klubben kan holde profilerne og komme helt tilbage i toppen.

– Hvis man gerne vil spille i toppen, må man investere i holdet. Vi spillere ønsker at spille i toppen, og det samme ønsker klubben. Jeg er sikker på, vi kan holde på disse spillere og hente andre gode spillere ind, siger Reus til Welt, og uddyber:

– Jeg er meget rolig omkring det. Vi ønsker som hold at komme helt tilbage i toppen og komme i Champions League.

13.01.2016

Watzke: Sælger ikke flere profiler på en gang

Ilkay Gundogan, Mats Hummels og Henrikh Mkhitaryan har kontraktudløb til næste sommer. Derfor kan Dortmund ende med at sælge dem inden, hvis man skal tjene penge på dem.

– Jeg kan godt slå fast, at tre spillere af den kaliber ikke forlader os på en gang. Det er vores mål at bringe spillere ind på samme niveau som forlader os, hvis de smutter på fri trasnfer i 2017. Det vil vi sørge for, siger direktør Hans-Jachim Watzke til Bild, og tilføjer:

– De største spillere skal nødvendigvis ikke til England. De har ikke fejret en VM-titel i 50 år, og det vil ikke ændre sig lige foreløbigt. Spillerne ved også godt, at intensiteten i England kan forkorte karrieren, siger Watzke.

09.01.2016

Tuchel: Januzaj var ikke fokuseret

Thomas Tuchel ærger sig over, at det ikke lykkedes at indfri Januzajs potentiale, men han mener ikke, at belgieren var fokuseret på at slå igennem i det tyske.

– Jeg følte aldrig, at han var 100 procent hos os, fordi en del af ham var i Manchester United, og han sammenlignede alt her med United. Vi var ikke i stand til at få ham til at ryste det af sig, siger han til Bild.

08.01.2016

Tuchel vil forstærke Dortmund-offensiven

Dortmund har sendt Adnan Januzaj tilbage til Manchester United, hvilket gør offensiven lidt tynd besat. Det mener i hvert fald træner Thomas Tuchel, som derfor håber på tilgang i transfervinduet.

– Vi har en ret lille gruppe spillere i øjeblikket. Det kan jeg som udgangspunkt godt lide, men vi har mistet to spillere i offensiven i denne måned. Derfor kigger vi efter at hente nogen til offensiven, siger han ifølge goal.com.

– Vi holder øjnene åbne for alle muligheder. Jeg forventer at der sker noget.

08.01.2016

Zorc: Januzaj ville selv væk

– Det var Adnans eget ønske at vende tilbage. Lejeaftalen var ikke en god aftale for nogen af parterne i det hele taget, siger sportsdirektør Michael Zorc ifølge Manchester Evening News.

Privat07.01.2016

Januzaj vender tilbage til United

Grundet manglende spilletid er BVB og Manchester United blevet enige om at ophæve aftalen, og Januzaj vender dermed tilbage til United med omgående virkning.

07.01.2016

Aubameyang Årets spiller i Afrika

Pierre-Emerick Aubameyang kan som første gaboneser smykke sig med titlen som årets afrikanske spiller.

Han modtog ved afstemningen, som det afrikanske forbund CAF står bag, syv stemmer flere end Manchester Citys Yaya Touré, der havde vundet de fire foregående år, og henviste Swanseas Andre Ayew til tredjepladsen.

P