Arkiv 2015

29-12-2015

Hofmann skifter til Gladbach

Jonas Hofmann har kæmpet for sit gennembrud i Dortmund, men det er udeblevet, og den 23-årige offensivspiller tager videre i karrieren.

Klubberne bekræfter tirsdag handlen, der angiveligt koster Gladbach omkring 50 millioner kroner kroner.

Hofmann, som nåede 38 ligakampe og tre scoringer i Dortmund, har i Gladbach fået en aftale, der gælder til sommeren 2020.

21.12.2015

Aubameyang har ingen planer om skifte

Pierre-Emerick Aubameyang har været den helt store oplevelse for Dortmund i denne sæson. Den målfarlige angriber fører topscorerlisten i Bundesligaen ganske suverænt, men Aubameyang selv har ingen planer om et skifte.

– Jeg er meget glad for at være her. Her bliver jeg accepteret som den jeg er, siger Aubameyang til Kicker.

Både spanske og engelske klubber er blevet kædet sammen med den lynhurtige angriber.

26.10.2015

BVB og Sokratis forlænger samarbejdet til sommeren 2019

– Byen Bortmund, klubben og menneskerne omkring den, har gjort dette sted til et andet hjem for mig og min familie. Jeg er meget tilfreds med, at jeg også fremover kan iføre mig den sortgule trøje, siger han til klubbens hjemmeside.

08.10.2015

Klopp skifter til Liverpool FC

Liverpool FC skriver torsdag aften i en kortfattet meddelelse, at Jürgen Klopp er klubbens nye manager. Han afløser Bredan Rogers, der efter uafgjort i den forgangne uge mod Everton blev fyret.

Dermed fik Klopp ikke lov til at gå arbejdsløs i mere end 3-4 måneder efter sit overraskende og vemodige stop i Dortmund efter sidste sæson.

bvbfan.dk ønsker Klopp alt det bedste i det engelske.

08.09.2015

16-årig dansker fik uofficiel Dortmund-debut

Blot 16-årige Jacob Bruun Larsen fik uofficiel debut for Dortmunds førstehold med tyve minutter i en 2-1-testsejr over St. Pauli.

Dortmund spillede tirsdag en testkamp i Hamburg mod St. Pauli fra 2. Bundesligaen, og det var blandt andet med nye spillere som Adnan Januzaj og Gonzalo Castro i startopstillingen.

Fra bænken kunne den unge dansker se Castro bringe Dortmund foran efter syv minutter, inden Januzaj lidt derefter øgede til 2-0. Værterne fik reduceret inden pausen, og efter 70 minutters spil kom så den danske teenagers uofficielle debut, da han foran små 26.000 tilskuere blev sendt i spil.

01.09.2015

Watzke: Luk vinduet 1. august

Transfervinduet er de fleste steder nu smækket i, men det burde det have været allerede for en måneds tid siden – før turneringerne begyndte rundt omkring i Europa.

– Det irriterer mig virkelig. Transfervinduet bør lukke 1. august, siger direktør Hans-Joachim Watzke til Bild og fortsætter:

– De store klubber kommer til slutningen af august med fra 150 til 400 millioner kroner og gør markedet usikkert. Mange trænere spørger, hvorfor vi overhovedet har en opstart, når de ved, de måske mister fire-fem mand og får nye ind.

Watzkes forslag får opbakning fra blandt andre Herta Berlin og Gladbach.

01.09.2015

Kuba: Afviste Schalke af respekt for Dortmund

Dortmund lejede i går polakken Jakub Blaszczykowski ud til Fiorentina. Den 29-årige midtbanespiller havde ellers også muligheden for at skifte til Dortmunds rivaler Schalke, men det ønskede han ikke.

– Schalke forsøgte virkelig, men af respekt for Dortmunds fans sagde jeg nej. Jeg tog ikke denne mulighed i betragtning, siger Kuba til Kicker.

– Fodbold og livet handler om mere end blot penge.

Respekt, siger jeg bare (red.)

31.08.2015

Medie: Dortmund vil leje United-kant

Dortmund er ifølge SkySports i forhandlinger med Manchester United om en lejeaftale for Adnan Januzaj.

Udover Dortmund er Everton, Tottenham, Marseille og Valencia ifølge SkySports også ude efter Januzaj, men Dortmund ser altså ud til at være længst fremme i kapløbet.

31.08.2015

Medie: Galatasaray tæt på at hente Grosskreutz

Kevin Grosskreutz har i flere år været i udkanten af start-11’eren i Dortmund. Nu ser det ud til, at han forlader hjerteklubben.

Tyske medier med Kicker i spidsen skriver mandag, at den alsidige spiller er på vej til Istanbul. Her skal han gennemgå lægetjek hos Galatasaray, lyder det.

31.08.2015

Oliver Kirch skifter til Paderborn

I en alder af 31 år fik Oliver Kirch en mindre gennembrud i Dortmund, hvilket endda førte en kontraktforlængelse på tre år med sig.

Kirch har dog ikke kunnet følge op på succesperiode, og nu ryger den 33-årige defensive midtbanespilleren så videre i karrieren, idet Kirch er sendt videre til Paderborn, der er i sommer rykkede ned i 2. Bundesligaen.

31.08.2015

Blaszczykowski lejes ud til Fiorentina

Det har været småt med spilletide for Jakub Blaszczykowski, siden Thomas Tuchel overtog styringen i Borussia Dortmund. Derfor bliver polakken lejet ud til italienske Fiorentina for resten af indeværende sæson.

Blaszczykowski har kontrakt med Dortmund frem til sommeren 2018.

28.08.2015

Kampl skifter til Leverkusen

Slovenske Kampl blev for et halvt år siden hentet til Dortmund fra RB Salzburg, men han fik aldrig rigtig for alvor bidt sig fast på Dortmund-holdet. Derfor rykker den 24-årige spiller nu videre til Leverkusen.

Kampl, der har fået en femårig kontrakt, er ikke et ukendt navn for Leverkusen træner Roger Schmidt. De to har således en fælles fortid i RB Salzburg.

29.08.2015

Dortmund køber Joo Ho Park

Dortmund meddeler har hentet den 28-årige sydkoreaner Joo Ho Park i Mainz. Defensivspilleren har fået en treårig aftale.

Dortmunds nye cheftræner Thomas Tuchel har været på rov i sin gamle klub Mainz, hvor han lørdag har sikret sig den 28-årige Joo Ho Park af ligakonkurrenterne.

Park, der også har Basel og 26 A-landskampe på sit CV, har skrevet med Dortmund frem til sommeren 2018.

14.08.2015

Bürki er ny førstemålmand

Roman Weidenfeller har gennem snart mange år siddet tungt på pladsen som førstemålmand i Dortmund. Men nu er det ved at være slut med den sikre startplads.

– Begge ville have fortjent det. Begge har toppræsteret i opstarten. I sidste ende handler det et stykke henad vejen om mavefornemmelsen, siger Thomas Tuchel ifølge Kicker.

Weidenfeller kan regne med at få pokal- og europæiske kampe, påpeger træneren.

03.08.2015

Watzke: Kan ikke hamle op med England

Dortmund har gennem de seneste sæsoner købt et par halvdyre spillere, såsom Henrikh Mkrtchyan, Pierre-Emerick Aubameyang og Ciro Immobile. Men man kan ikke være med økonomisk, hvis de engelske klubber blander sig i kapløbet om en spiller.

– Når engelske klubber er med i opløbet, handler det om så astronomiske summer, at man som regel ikke byder med mere, siger direktør Hans-Joachim Watzke til Kicker og fortsætter:

– Når der er en overflod af penge, lider kreativiteten under det.

31.07.2015

BVB og Aubameyang forlænger samarbejdet

Pierre-Emerick Aubameyang har været genstand for flere exit-rygter denne sommer. Disse rygter er nu manet i jorden, idet den 26-årige hurtigløber har forlænget kontrakten med die schwarz-gelbe frem til sommeren 2020.

27.07.2015

Hummels erkender vægtproblemer

Mats Hummels var sidste sommer med til at spille VM-titlen hjem til Tyskland. Tilbage på klubholdet vendte lykken dog i et elendigt efterår, og Hummels erkender nu, at han var for tyk.

– Første del af sidste sæson var sandsynligvis den dårligste i min karriere. Det føltes tungt, og det så tungt ud. Det var en katastrofe for mig i forhold til min vægt.

– Jeg var for tyk, fordi jeg spiste på grund af frustrationer. Og siden første del af sæsonen var så frustrerende, endte jeg i en ond cirkel, siger Hummels til Kicker.

22.07.2015

Grosskreutz i tvivl om fremtiden

Kevin Grosskreutz er et produkt af Dortmunds ungdomsafdeling. Han har spillet som senior i klubben siden 2009, men nu kan det være slut. Grosskreutz, som var skadet i store dele af foråret, sår nu tvivl om sin fremtid i klubben.

– Jeg er meget glad for at være klar igen og for at have fået spilletid. Jeg har været i tvivl om, om jeg overhovedet ville komme tilbage at spille.

– De næste uger vil vise, om jeg fortsætter med at spille i Borussia Dortmund eller ej, siger Grosskreutz ifølge goal.com.

27-årige Grosskreutz står noteret for mere end 200 kampe for Dortmund og har et år tilbage af sin kontrakt.

14.07.2015

Lucas Barrios tager til Brasilien

Lucas Barrios havde et par succesfulde år i Dortmund fra 2009 til 2012, hvor han to gange blev holdets topscorer og to gange kunne fejre et tysk mesterskab.

Siden gik turen til først Kina og senere russiske Spartak Moskva, hvor succesen dog udeblev, hvorfor han i sidste sæson var lejesvend i franske Montpellier.

Her blev det til 11 mål i 31 kampe, men Barrios fortsætter hverken i fransk eller russisk fodbold. I stedet meddeler brasilianske Palmeiras, at de har sikret sig den 30-årige måltyv på en treårig aftale.

12.07.2015

Immobile rykker til Sevilla på leje

Ciro Immobile har slet ikke levet op til forventningerne i Borussia Dortmund, som italieneren skiftede til for et år siden.

Det udnytter Europa League-vinderne fra Sevilla nu til at hente angriberen. Ingen af klubberne nævner noget om en eventuel frikøbsklausul.

08.07.2015

Hummels: Ønskede selv at blive i Dortmund

Mats Hummels var i lange perioder af foråret kædet sammen med et skifte til Manchester United. Nu fortæller han, at han ikke var klar til at forlade den tyske klub.

– Der har altid været rygter om næsten alle vores spillere, men jeg besluttede mig bare for ikke at skifte i år, siger Hummels ifølge SkySports.

– Når de store klubber er interesserede, og Manchester United er en af de største klubber i verden, er det en ære. Men jeg besluttede at jeg hellere ville blive her.

Mats Hummels har to år tilbage af sin kontrakt med Dortmund.

06.07.2015

Gündogan: Jeg afviste lukrative tilbud

– Jeg havde lukrative tilbud, som Dortmund godt kendte til. Jeg takkede nej til dem for at blive her, siger han til Bild.

Forløbet med Gündogan har gjort nogle af klubbens fans sure og det kan han godt forstå. Nu vil han bare overbevise dem om at støtte ham igen.

– De er sure, fordi de tror på det der blev skrevet i aviserne. Jeg ville også have troet på det, hvis jeg stod uden for. Jeg kan endda godt forstå at fansene pifter af mig nu. Situationen blev fortalt helt forkert udadtil.

– Jeg tror på, at hvis jeg præsterer godt og bliver en bedre spiller, kan jeg overbevise dem – forhåbentlig også dem der er sure.

05.07.2015

Milos Jojic skifter til Köln

Dortmund har solgt midtbanespilleren Milos Jojic FC Köln, hvor den serbiske U21 landsholdsspiller har underskrvet en fire-årig kontrakt.

Jojic nåede at spille 29 kampe for Dortmund og scorede fire mål.

01.07.2015

BVB og Gündogan forlænger samarbejdet til 2017

24-årige Gündogan har stik mod tidligere udmeldinger valgt at forlænge med de gulblusede til 2017, og selvom der er tale om en kort forlængelse, vækker det glæde i storklubben.

– Vi er lykkelige for at Ilkay fortsætter i Dortmund. Jeg er overbevist om, han vil spille en stor rolle i klubbens ambition om at indfri de sportslige mål, siger sportsdirektør Michael Zorc på Dortmunds hjemmeside.

Gündogan kom til Dortmund fra Nürnberg i 2011.

29.06.2015

Mitch Langerak skifter til Stuttgart

Dortmund skiller sig af med målmanden Mitch Langerak, som i stedet fortsætter i Stuttgart på en treårig kontrakt.

Thomas Tuchel hentede for nyligt målmanden Roman Burki fra Freiburg til klubben, og Tuchel erklærede at kampen om spilletid i målet som en åben affære mellem Burki, Roman Weidenfeller og Mitch Langerak.

Nu bliver der dog en mand mindre om kampen, da Mitch Langerak forlader Dortmund og i stedet smutter til Bundesliga-rivalerne fra Stuttgart.

Den 26-årige australske målmand har fået kontrakt til 2018.

23.06.2015

Nye toner fra Gündogan

Gündogan har været kædet sammen med både Manchester United og Barcelona, og han har endda bekræftet, at han har snakket med sidstnævnte, men nu åbnes der pludselig op for en forlængelse med Dortmund.

– Det er bestemt en mulighed. Der er flere ting der taler for, at Ilkay kan finde tilbage på sit gamle niveau i et familiært, trygt miljø, siger agent Ilhan Gündogan, til Seuddeutche Zeitung.

Gündogan har haft en langvarig skadespause, men har i foråret været tilbage for Dortmund.

23.06.2015

Medie: Arsenal vil have Aubameyang

Pierre-Emerick Aubameyang har gjort en fin figur i Dortmund. Ikke mindst i sidste sæson, hvor han blev klubbens topscorer med 25 mål i alle turneringer.

Det har vakt interesse rundt omkring, blandt andet i Arsenal. I hvert fald skriver Bild, at the Gunners er lune på Aubameyang. og at hurtigløberen koster 300 millioner kroner. Bild melder også, at Chelsea og Manchester City er interesserede.

15.06.2015

Kamp om målmandsposten i Dortmund

Dortmund har investeret på målmandsposten og hentet 24-årige Roman Burki i Freiburg. I forvejen råder man over Roman Weidenfeller og Mitch Langerak.

– Mitch har spillet på det seneste og gjort det godt. Han vil ikke give op så let. Med Roman Weidenfeller må vi se hvordan han accepterer den nye situation, siger Tuchel til Sky Sport News.

Han forklarer videre, at nyindkøbet Burki ikke er blevet lovet noget.

– Roman Burki kan også blive førstevalg. Det er hans ønske, hans ambition og det er vores ønske og ambition at han accepterer konkurrencen. Vi har ikke lovet ham noget, for intet er besluttet endnu.

Roman Weidenfeller er 34 år, Mitch Langerak er 26 år og Roman Burki er 24 år.

14.06.2015

Dortmund køber målmand i Freiburg

Dortmund har sikret sig den schweiziske landsholdskeeper Roman Bürki i Freiburg.

Bürki skiftede sidste sommer til Freiburg fra hjemlandets Grasshoppers og etablerede sig straks som fast mand i en sæson, der dog endte med nedrykning til 2. Bundesligaen.

12.06.2015

Dortmund-talent skifter til dansk fodbold

Dortmund sender den australske midtbanespiller Mohammad Mustafa Amini Castillo til Randers FC.

– Jeg havde ikke det store kendskab til hverken dansk fodbold eller Randers FC, men efter at have ‘googlet’ begge dele kan jeg se, at jeg kommet til en ambitiøs og klub med en stor rolle i Superligaen.

– Jeg har fået en flot modtagelse i klubben, og jeg kan ikke vente med at komme i gang, både med at møde min nye holdkammerater, træningen og de første kvalifikationskampe til Europa League, siger Musti til Randers FC’s hjemmeside.

Den 21-årige australier har fået en treårig kontrakt.

08.06.2015

Dortmund køber ung midtbanespiller

Gonzalo Casto er allerede på plads, og nu har Dortmund så hentet endnu en ny spiller ind til midtbanen. Denne gang er der tale om 19-årige Julian Weigl, der er hentet i 1860 München. Weigl fik for 16 måneder siden sin debut i 2. Bundesligaen, hvor han i denne sæson har været stort set fast mand.

– Julian Weigl er en udviklingsspiller til den centrale midtbane, og vi tror meget på hans potentiale, siger sportsdirektør Michael Zorc til klubbens hjemmeside.

Dortmund har bundet Weigl på en 4-årig kontrakt.

03.06.2015

Tuchel: Vi skal udfordre top fire

Jürgen Klopp har takket af i Borussia Dortmund, og i dag blev hans afløser, Thomas Tuchel, officielt præsenteret i klubben. Han sætter i første omgang et relativt beskedent mål: At føre BVB tilbage i top fire.

– Vi skal være udfordrere og kandidat for toppen i Tyskland. Vi skal være en seriøs udfordrer til kvartetten Bayern München, Wolfsburg, Borussia Mönchengladbach og Bayer Leverkusen. For at blive det skal vi komme fra baghjul og udvikle en særlig dedikation, siger Tuchel ifølge klubbens hjemmeside.

Tuchel ved lige præcis, hvad han forventer af sine spillere.

– Flid, beskedenhed, mod, åbenhed og det lange, seje træk. Vi skal have en atmosfære, der er gennemsyret af at være klar til at levere og fri for egoisme, siger Tuchel.

Thomas Tuchel har inden sin entre i Dortmund trænet Mainz i fem år med ganske pæn succes.

01.06.2015

Klopp slår fast: Jeg tager en pause

Jürgen Klopp stod i weekenden i spidsen for Dortmund en sidste gang, da holdet tabte den tyske pokalfinale til Wolfsburg. Klopp er med jævne mellemrum blevet sat i forbindelse med en lang række store europæiske klubber om et trænerjob allerede i næste sæson, men det bliver ikke nu.

– Jeg tager en pause, indtil andet bliver meldt ud. Efter syv intense og emotionelle år giver det mening for mig at reflektere over tingene, inden jeg med friskhed og motivation vil tage imod et nyt job med mit trænerteam, siger Klopp ifølge Sport Bild.

31.05.2015

Gündogan bekræfter: Taler med Barca

Dortmunds Ilkay Gündogan forklarer, at han er i dialog med Barcelona, men at han endnu ikke ved, hvad der skal ske i næste sæson. Barcelona har på rygtebørsen udset sig tyskeren som arvtager fra Xavi, og Gündogan bekræfter interessen.

– Ja, vi har haft en række samtaler, men der er endnu ikke truffet en beslutning. Mere kan jeg ikke sige lige nu, siger Gündogan efter gårsdagens pokalfinale ifølge Sports Mole og afviser ikke at blive i Dortmund en sæson mere.

– Jeg forholder mig åbent til, om de skal fortsætte uden mig. BVB er et stort hold, og der kommer en meget dygtig træner. Jeg ved ikke, hvordan holdet ser ud i næste sæson. Udfordringen bliver at få dette holds potentiale til udtryk på banen igen, siger han.

31.05.2015

Bevæget Klopp: Begynder at gøre ondt

– Tillykke til VfL med en stor succes i en værdig finale. Begge hold spillede virkelig deres chance. Vi scorede et flot mål til 1-0, havde en enorm chance for at score til 2-0, men derefter lukkede vi tre mål ind på 16 minutter – nogle forskellige mål, som kunne være undgået, siger Klopp til Dortmunds hjemmeside.

– Smerten i at forlade klubben er nu ved at sætte sig, det gør virkelig ondt. Jeg vil bare forsøge at udtrykke min taknemmelighed for mine spillere, for det har været en ekstrem fornøjelse og stor ære at have arbejdet med dem. Det er svært for mig at give slip, siger Klopp.

Klopp hæfter sig i vanlig positiv stil ved, at baren nu ikke er sat for højt for holdet efter sommerferien efter en række skuffende resultater i denne sæson.

30.05.2015

Wolfsburg slog Dortmund i medrivende finale

Dortmund kom tidligt foran, men Wolfsburg svarede hurtigt igen og vandt en underholdende finale i DFB Pokalen 3-1. Dermed led Jürgen Klopp et nederlag i sin afskedskamp.

Kampen i tal

0-1 Pierre-Emerick Aubameyang (05.)
1-1 Luiz Gustavo (22.)
2-1 De Bruyne (33.)
3-1 Bas Dost (38.)

Mitchell Langerak – Erik Durm (68. Łukasz Piszczek), Neven Subotić, Mats Hummels, Marcel Schmelzer, Sebastian Kehl (68. Jakub Błaszczykowski), İlkay Gündoğan, Henrikh Mkhitaryan, Shinji Kagawa, Marco Reus (79. Ciro Immobile), Pierre-Emerick Aubameyang

Tilskuere: 75,815

27.05.2015

BVB og Subotic forlænger samarbejdet frem til 2018

Stopperen afslører på sin Instagram, at han har forlænget med BVB frem til sommeren 2018.

24.05.2015

Dortmund køber Gonzalo Castro

Efter mere end 300 førsteholdskampe for Leverkusen drager den 27-årige Gonzalo Castro efter denne sæson videre i karrieren til Dortmund, der har købt den alsidige Castro fra den nye sæson.

Castro har spillet hele sin seniorkarrieren i Leverkusen, og tager fem A-landskampe for Tyskland med sig.

23.05.2015

Klopp: Havde tårer i øjnene

Signal Iduna Park sagde lørdag et tårevæddet farvel med Dortmunds mangeårige træner, Jurgen Klopp, der ligeledes var bevæget.

Klopp sluttede af med manér med en 3-2-sejr over Werder Bremen, men alligevel har træneren svært ved at give slip.

– Jeg har det godt med alle i klubben, og det var ikke nemt. Jeg havde tårer i øjnene, og jeg elsker det her stadion, siger Klopp ifølge Dortmunds Twitterprofil.

– En spændende Bundesliga-sæson slutter med at vi ender på syvendpladsen, så det kan jeg godt leve med, fastslår træneren.

11.05.2015

Watzke: Ingen udrensning til sommer

Direktør Hans-Joachim Watzke udelukker, at der kommer en større udrensning i spillertruppen denne sommer. Men han udelukker, at der kommer en større udrensning i spillertruppen.

– Hvad er en udrensning? At man køber tre eller fire spillere? Det gør vi hvert år. En udrensning er, når man skifter et halvt hold, men det kommer ikke til at ske. Vi behøver ikke at foretage en større udskiftning.

– Vi vil skabe et godt hold, og det vil være med spillere, som ikke har haft karrierens højdepunkt, tværtimod. Der vil ikke være lavere forventninger til Dortmund, hvad angår sportslige ambitioner, siger Watzke til Der Westen.

04.05.2015

Zorc: Gündogan-Götze-bytte ikke på tale

I tyske medier spekuleres der i, at Bayern München, der tidligere har rippet Dortmund for spillere, vil have Gündogan for at sende Mario Götze tilbage til Dortmund.

– En byttehandel med Gündogan og Götze. Mario er Bayern-spiller. Jeg kan ikke forestille mig ham vende tilbage til Dortmund, siger sportsdirektør Michael Zorc.

Dortmund har tidligere udtrykt utilfredshed med Bayerns offentlige jagt på klubbens profiler, men går Bayern efter Gündogan, bliver der ifølge Zorc ingen problemer.

– Det fører ikke til endnu en krig, hvis Bayern forsøger at hente Gündogan. Vi vil selvfølgelig foretrække, at Gündogan ikke tager til en Bundsliga-rival, også selvom Bayern ikke rigtigt har været vores rivaler sportsligt set i denne sæson, siger Zorc.

Sportsdirektøren fortæller videre, at han endnu ikke har modtaget bud på Ilkay Gündogan.

29.04.2015

Klopp: Skæbnen ville at vi skulle i finalen

– Det var en helt fantastisk kamp. Begge hold gav absolut alt og forsøgte det hele. Jeg ville gerne have set os spille med mere større mod i første halvleg. Jeg sagde til spillerne i pausen, at det er okay at tabe i München, men kun hvis man taber, hvis man fighter og giver alt.

– Måske følte Bayerns spillere i anden halvleg, at kampen var afgjort. Vi havde jo ikke rigtig været farlige, men sådan er fodbold nogle gange, siger Klopp, som kunne se Bayern brænde alle fire spark i straffesparkskonkurrencen, hvor Philipp Lahm og Xabi Alonso begge snublede i sparket.

– Jeg ved ikke, hvorfor de gled, da de skulle sparke. Det var nok bare skæbnen, at vi skulle vinde, og det er absolut fantastisk, at vi nu er i finalen, siger Klopp til Dortmunds hjemmeside.

Pokalfinalen, som spilles den 30. maj i Berlin, bliver Klopps sidste kamp som træner for Dortmund.

27.04.2015

Zorc: Hellere 7. pladsen end pokalfinale

Dortmund har bevæget sig op i Europa League-zonen i Bundesligaen og har samtidigt også en pokalsemifinale hos Bayern München at fokusere på. Hvis han skulle vælge, snupper sportsdirektør Michael Zorc hellere end 7. pladsen end pokalfinalen.

– Hvis jeg havde valget, ville jeg tage 7. pladsen. Der er større mulighed for at komme til at spille europæiske kampe med den placering, siger sZorc til Kicker.

19.04.2015

Thomas Tuchel ny Dortmund-træner

De fleste tysker medier pegede på, at arbejdsløse Thomas Tuchel skulle overtage for Klopp, og det har vist sig rigtigt, da Dortmund netop har meddelt, at Tuchel overtager tøjlerne i klubben 1. juli, og at han har fået kontrakt frem til 2018.

Det er ikke første gang, 41-årige Tuchel erstatter Klopp. Det samme gjorde han i Mainz, hvor han havde stor succes.

17.04.2015

Watcke: Ny træner på plads i næste uge

– Jeg tror vi kan præsentere en passende løsning i næste uge. Det bliver ikke en træner fra den næstøverste hylde, men det bliver en tysktalende træner, siger direktør Hans-Joachim Watcke til DW Sport.

Tyske aviser spekulerer lystigt i, at Thomas Tuchel tager over for Klopp, men Watzke advarer mod udelukkende at kigge i retning af af den tidligere Mainz-træner.

15.04.2015

Bevæget Klopp: Vil ikke holde sabbat

Jürgen Klopp og Dortmund har onsdag meddelt, at deres samarbejde stopper til sommer, og en bevæget cheftræner har på et pressemøde forsøgt at forklare sit valg. Ifølge Klopp har det ikke noget med den skuffende sæson at gøre.

– Men jeg har altid sagt, at når jeg ikke længere var den perfekte træner for klubben, ville jeg sige til, siger Klopp.

Klopp understreger, at han ikke har et job på hånden.

– Jeg er ikke udmattet, jeg har heller ikke kontakt med andre klubber eller noget. Jeg har ikke planlagt noget sabbatår eller lignende, men som træner kan man selvfølgelig havne i en situation, hvor det er sådan, lyder det fra den træner som om nogen fik BVB på rette køl igen.

15.04.2015

Trist nyhed: Klopp stopper til sommer

Efter syv år som cheftræner i Dortmund stopper 47-årige Jürgen Klopp til sommer i den tyske storklub for at søge nye udfordringer. Det meddeler Dortmund på et pressemøde onsdag.

47-årige Klopp kom til Dortmund fra Mainz i 2008 og har siden stået i spidsen for klubben i mere end 300 kampe, hvilket også gør ham til den længst siddende Dortmund-træner nogensinde.

15.04.2015

Medie: Klopp smutter fra Dortmund til sommer

Klopps kontrakt med klubben gælder til 2018, men ifølge mediets oplysninger har Klopp spurgt ledelsen i klubben, heriblandt direktøren Hans-Joachim Watzke, om han kan blive løst af sin kontrakt efter indeværende sæson.

Klopp har i sine knap syv år i Dortmund ført klubben til to mesterskaber, en pokalsejr og en Champions League-finale, og ifølge Bild ligger hans fremtid meget muligt i Premier League.

Thomas Tuchel er ifølge Bild allerede kørt i stilling som Klopps afløser.

Dortmund har indkaldt til pressemøde i dag klokken 13.30.

16.03.2015

Klopp får stadig gåsehud på hjemmebanen

– Det er en speciel bane, der indbyder til særlige øjeblikke. Det er faktisk det fedeste ved denne klub. Jeg har været her et stykke tid nu, men jeg får stadig gåsehud hver gang jeg går ind på stadion, siger Klopp til UEFA’s hjemmeside.

11.03.2015

Kovending: Mkhitaryan vil blive

For bare tre uger siden var Henrikh Mkhitaryans agent Mino Raiola ude og melde sin klient klar på en sommertransfer og meldte endda Juventus aktuel for armeneren. Men nu laver han en kovending.

– Henrikh har det rigtig godt i Dortmund. Vi har ikke bare skrevet en femårig kontrakt for sjov. Det var et gennemtænkt skridt. Han har ikke altid været i startopstillingen efter vinterpausen, men jeg har ikke indtrykket af, han vil væk. Tværtimod vil han gerne opnå meget med Dortmund, siger Raiola til Bild.

Raiola slår dog fast, at hvis Dortmund ønsker at sælge Mkhitaryan til sommer, er en sommertransfer stadig en mulighed.

23.02.2015

Reus drømmer om mesterskabet med BVB

– Jeg besluttede mig for at blive i Dortmund, da det er bedst for mig. Dortmund er min hjemby, min familie bor her, og jeg har mange venner her. Derudover kommer der også et liv efter fodbolden.

– Men at vinde Bundesligaen er min største ambition. Jeg vil gerne opleve, hvordan byen ville reagere, hvis det skete. Jeg vil gøre mit bedste for at få det til at ske, og jeg har en god følelse af, at vi klarer det en dag, siger Reus til Kicker.

Dortmund vandt mesterskabet i både 2011 og 2012, men der spillede Marco Reus i Gladbach.

16.02.2015

Watzke langer igen ud efter Bayern

– Bayern rev to vigtige dele af Dortmund ud ved Götze og Lewandowski, og det var ikke de eneste to Dortmund-spillere, Bayern forsøgte at hente. Bayern ville ødelægge det succesfulde Dortmund-hold fra 2012. Vi er en trussel for Bayern, fordi folk har sympati for os. Vi skiller ikke vandene som Bayern.

– Hvilket hold får al opmærksomheden og betyder noget for folk udover Bayern, selv når de kæmper mod nedrykning? Det er åbenlyst Dortmund. Vi er de næststærkeste i Tyskland, og vi behøver ikke at være så store som Bayern for at gøre os gældende, siger direktør Hans-Joachim Watzke til Kicker.

11.02.2015

Watzke i ekstase over loyale Reus

– Marco har givet afkald på en hel masse penge og har fulgte sine følelser i stedet. Han kunne have skiftet til de største klubber i verden – de ville alle have ham. Det er bemærkelsesværdigt, han forlængede sin kontrakt ud fra disse omstændigheder. Marco er meget speciel.

– Både økonomisk og ud fra vores sportslige situation lige nu, er vi slet ikke i stand til at følge med andre klubbers lønninger. Worst-case scenario ved vi ikke engang, hvilken række vi spiller i i næste sæson. Marco kunne have tjent dobbelt så meget i en anden klub, siger Watzke til Dortmunds TV-kanal.

Marco Reus’ nye kontrakt løber til 2019 og indeholder ingen frikøbsklausul.

10.02.2015

Marco Reus lykkelig for forlængelsen

– Jeg er lykkelig for min forlængelse med Dortmund. Dortmund er min hjemby, og Borussia er min klub. Jeg glæder mig til en succesfuld fremtid med vores hold og vores fantastiske fans i ryggen. Der er en masse at opnå, og vil jeg gerne medvirke kraftigt til, siger Reus til klubbens hjemmeside.

10.02.2015

BVB og Reus forlænger samarbejdet til sommeren 2019

– Marco Reus har kunnet skifte til næsten alle verdens topklubber. Men han har vist, at hans hjerte banker for hans hjemby og hans klub. Han er en meget vigtig del af Dortmunds sportslige fremtid, siger sportsdirektør Michael Zorc til klubbens hjemmeside.

Reus har fået sin fodboldopdragelse i Dortmund, men rykkede som ung videre til først Rot Weiss Ahlen og siden Mönchengladbach. For to et halvt år siden vendte han hjem til Dortmund, hvor han siden har spillet 72 Bundesligakampe og scoret 34 mål.

10.02.2015

Medie: Reus forlænger med Dortmund

Dortmund har ikke haft den store succes i denne sæson, hvor holdet roder rundt i bunden af Bundesligaen, men nu tyder det på, der er positivt nyt på vej til den trængte klub.

Således skriver Kicker, at Dortmund og Reus er enige om at forlænge spillerens kontrakt, som blot mangler en underskrift fra at blive officiel.

Ifølge Kicker gælder kontrakten til 2019 og vil ikke indeholde en frikøbsklausul i modsætning til Reus’ nuværende kontrakt, hvor han til sommer kan købes fra for under 200 millioner kroner.

04.02.2015

Mkhitaryan vil videre til sommer

Ifølge sin agent søger Henrikh Mkhitaryan videre i karrieren til sommer, og Juventus er en oplagt mulighed.

– Henrikh ønsker at komme videre til sommer. Jeg må se, hvad jeg kan gøre, siger Mino Raiola til Topsport.

Juventus har tidligere udtrykt interesse i midtbanespilleren.

– Han vil helt sikkert passe godt ind hos Juventus. Henrikh bør spille hos en af de ti største klubber, siger agenten.

Mkhitaryans kontrakt løber til sommeren 2017.

29.01.2015

Lyngby-talent rykker til Dortmund

16-årige Jacob Bruun skifter fra Lyngby til Dortmund med det samme, hvis FIFA godkender skiftet.

– Selvom målsætningen jo altid er at bringe talenterne frem på vores A-hold, så er vi hamrende stolte af, at vi endnu engang har formet en spiller, som er interessant for en af Europas topklubber. Vores talentarbejde er bredt anerkendt, men det giver alligevel et rygstød, når vi kan sende en spiller til en klub af Dortmunds kaliber, siger Lyngbys talentchef Birger Jørgensen til klubbens hjemmeside.

14.01.2015

Hummels: Loyalitet er vigtig for mig

Mats Hummels lover ikke at blive i Dortmund, men slår fast, at han ikke er den store globetrotter.

Dortmunds problemer i ligaen har skabt øgede spekulationer om Mats Hummels, som Manchester United angiveligt er ude efter.

Den tyske verdensmester udelukker ikke et skifte, men oser heller ikke ligefrem af rejselyst.

– Jeg er ikke rigtig en globetrotter. Jeg har været i to klubber i 26 år. Loyalitet er vigtig for mig. Det eneste, der bekymrer mig lige nu er at spille bedre i anden halvdel af sæsonen. Jeg er slet ikke tilfreds med mig selv, siger Hummels ifølge Sky Sports og tilføjer:

– Jeg har fået tilbud fra forskellige klubber, mens jeg har været i Dortmund. Det er ingen hemmelig, men jeg har hver gang bestemt mig for at blive. Jeg har taget nogle gode beslutninger, og det vil jeg blive ved med. Jeg siger ikke, jeg bliver til 2024 eller 2030 eller noget.

Hummels’ anden klub i karrieren var Bayern München, som han forlod i 2008.

14.01.2015

Watzke: Gündogan-ultimatum eksisterer ikke

– Der eksisterer ikke noget ultimatum angående en forlængelse, siger Dortmund-chefen ifølge klubbens Twitter og tilføjer om eventuelle yderligere januarindkøb:

– Det ser meget svært ud, men det er ikke umuligt.

12.01.2015

Juve lurer på Mkhitaryan

– Mkhitaryan er ligesom Portos Rolando er spiller, der vil passe godt ind i vores projekt. Han er på vores liste, men indtil videre er det kun en hypotese, siger Marotta til Sky Sport Italia.

P