Arkiv 2012

16.12.2012

Götze: Jeg trives i Dortmund

Mario Götze er et varmt navn, når der skrives historier om europæiske storklubbers transferplaner. Den 20-årige offensivspiller har dog ingen planer om at finde en ny arbejdsgiver.

– Jeg ser ingen grund til at beskæftige mig med et skifte. Siden jeg kom til BVB som ungdomsspiller, har jeg virkelig ikke beskæftiget mig med det. Jeg har alt, jeg har brug for og vil endda gerne bygge et hus i Dortmund, fordi jeg har det så godt i byen, siger Götze til Bild.

26.11.2012

Største BVB-overskud i klubbens historie

Dortmund offentliggjorde i går årsregnskabet, der lød på et overskud på 255 millioner kroner. Det er det bedste i klubbens historie. Omsætningen steg 42,1 procent.

– Vi vil skaffe maksimal sportslig succes på et solidt virksomhedsmæssigt fundament uden at skylde en Euro, siger BVB-boss Hans-Joachim Watzke ifølge Bild.

22.10.2012

BVB og Piszczek forlænger samarbejdet frem til sommeren 2017

– I Lukasz Piszczek har vi fremtidssikret en defensiv specialist med europæisk klasse, der har været en betydende del af succesen de senere år. Vi er overbeviste om, at Lukasz med både sine fodboldmæssige og menneskelige egenskaber kan bidrage til, at vi når vores mål, siger Dortmunds sportsdirektør Michael Zorc til klubbens hjemmeside.

27-årige Piszczek skiftede til BVB fra Hertha Berlin i 2010.

04.10.2012

Klopp.: Drømmer ikke om England

– Bundesligaen er den tætteste og mest attraktive liga i Europa. Det er den liga med størst konkurrence og de bedste stadions. Fansene er fantastiske, siger Jürgen Klopp til Bild.

– England er selvfølgelig nok tæt på det. Men jeg drømmer ikke længere om at blive manager i England, den sag er lukket. Det var noget, jeg gik efter, da jeg startede som træner i denne sport, siger han.

20.09.2012

Klopp: PSG’s hold interesserer mig ikke

Dortmund-træner Jürgen Klopp lyder ikke som en mand, der vil tage jobbet som Paris SG-træner, hvis han skulle få det tilbudt. Deres politik er ikke fair, forklarer han.

– Jeg synes, det er meget mere spændende at hjælpe unge spillere med at udvikle sig. Det er galt at spendere så meget og betale så store lønninger. Det er ikke en fair politik. Vi har en helt anden tilgang sammenlignet med Paris SG. Når de arbejder med at sætte store spillere sammen til et hold, forsøger vi at finde en effektiv spillestil, siger Klopp ifølge ESPN og tilføjer:

– Et hold sat sammen af dusiner eller hundrede af millioner interesserer mig ikke. Jeg er ærlig. Når vi har haft succes de to seneste sæsoner, er det fordi vi har skabt et fremragende hold ud fra en pakke med rigtig, dygtige spillere.

Med indkøb af stjernenavne som Zlatan Ibrahimovic og Thiago Silva er Klopp dog ikke i tvivl om, at Paris SG kommer til at spille en stor rolle i europæisk fodbold.

12.08.2012

Dortmund total dominerende ved kåringer

Marco Reus er blevet kåret til årets spiller i tysk fodbold, oplyser det tyske fodboldforbund.

Det er forbundet for tyske sportsjournalister, der med 217 stemmer pegede på offensivspilleren foran klubkammeraterne Mats Hummels (108) og Robert Lewandowski (95).

– Det er en vanvittigt stor ære, og jeg havde ikke regnet med det. Det gør mig meget stolt, for denne anerkendelse gælder for evigt. Det er ekstra motivation til at fortsætte med at give gas og bygge på i den nye sæson, siger den tyske landsholdsspiller.

BVB gjorde altså rent bord i spillernes top-3. Det samme vandt Jürgen Klopp prisen som årets træner. Med 496 stemmer overgik han Mönchengladbachs Lucien Favre og Christian Streich fra Freiburg.

29.07.2012

Klopp: Ikke flere transfers

– Som tingene ser ud nu, kommer vi til at gå ind til den nye sæson med den nuværende trup, siger Jürgen Klopp til UEFA’s hjemmeside.

I dette transfervindue har Dortmund sikret sig Julian Schieber, Leonardo Bittencourt, Oliver Kirch og ikke mindst stortalentet Marco Reus.

24.07.2012

BVB og Blaszczykowski forlænger samarbejdet frem til sommeren 2016

– Jeg er meget glad for at skulle blive i Dortmund. Der er ikke mange klubber med så mange fans, og som har opnået det, vi har gjort de sidste to år. Jeg er virkelig glad for den nye kontrakt, siger Jakub Blaszczykowski ifølge FIFA.com.

Jakub Blaszczykowski har spillet de sidste fem sæsoner i Dortmund.

01.07.2012

37.700 fans på venteliste i Dortmund

Klubben har netop været gennem en gentegningsperiode for sæsonkortholdere, og her har 52.000 fans, svarende til 98 % af sidste sæsons sæsonkortholdere, valgt at gentegne deres kort.

Det betyder også at der ikke er nogle frie sæsonkort til salg, så de 37.700 tilskuere som er på venteliste må se langt efter et kort. Flere end 98 procent ville faktisk have fornyet deres kort, men et par hundrede fans er blevet udelukket, blandt andet på grund af brugen af pyroteknik.

Dortmunds stadion, der nu bærer navnet Signal Iduna Park, har plads til 80.720 tilskuere til ligakampe, mens der til internationale kampe må lukkes godt 65.000 tilskuere ind på lægterne.

22.06.2012

Kagawa skifter til Manchester United

– Shinji er en spændende ung midtbanespiller med både overblik og et godt øje for målet. Jeg er meget glad for, at han har valgt at komme til United. Jeg tror han kommer til at få indflydelse på holdet med det samme, da han passer perfekt ind i Uniteds spillestil, siger Sir Alex Ferguson til ManUtd.com.

Kagawa selv var heller ikke i tvivl da muligheden bød sig.

– Det er en udfordring jeg virkelig ser frem til. Premier League er den bedste liga i verden, og Manchester United er en kæmpe klub. Jeg kan slet ikke vente med at komme i gang med at spille, siger Kagawa til klubbens hjemmeside.

Kagawa har skrevet under på en fire-årig kontrakt med de engelske vice-mestre.

21.06.2012

Dortmund køber Stuttgart-angriber

BVB har købt den 23-årige angriber Julian Schieber hos Bundesliga-kollegerne Stuttgart.

– V er glade for at tilføje en ung tysk spiller, der passer perfekt ind på vores hold. Han går en stor fremtid i møde, siger sportsdirektør Michael Zorc til klubbens hjemmeside.

Det menes at Dortmund har måttet slippe omkring 50 millioner kroner for den tidligere U21-landsholdsspiller.

08.06.2012

Hummels afviste fristende tilbud

– Jeg havde faktisk et fristende tilbud, men hvem det var fra, vil jeg ikke sige, siger Hummels til Express.

03.06.2012

BVB og Hummels forlænger samarbejdet frem til 2017

– Da klubben henvendte sig for at indlede forhandlinger, blev jeg hurtig enig med mig selv om, at det her er så stort at være en del af, at jeg ikke ønsker at vende klubben ryggen, siger en begejstret Hummels til Dortmunds hjemmeside.

23-årige Hummels kom til Dortmund i januar 2008 fra Bayern München.

19.05.2012

Klopp kender til PrL-interesse

Liverpool og Chelsea har snøren ude, men Klopp skal ingen steder.

– Jeg er blevet gjort opmærksom på interesse fra England, og det er en ære at blive kædet sammen med store Premier League-klubber. Men jeg har kontrakt med Dortmund frem til 2016, så jeg skal ingen vegne. Jeg elsker at være her, og har ingen planer om at skifte klub, siger Klopp til SkySports.

44-årige Klopp fik sin debut som træner i Mainz, hvor han som spiller var fra 1990 til 2001, hvorefter han frem til 2008 var Mainz. Herfra tog han til Dortmund, hvor han de seneste to sæsoner har hentet tyske mesterskaber.

09.05.2012

Watzke: Spar besværet, Real

Spanske medier melder Real Madrid ude med snøren efter Dortmund-backen Lukaskz Piszczek. Men hverken han eller landsmanden Robert Lewandowski kan købes for penge.

– Man kan spare sig selv besværet og undlade at byde på Piszczek og Lewandowski. Vi sælger dem ikke, om så vi fik tilbudt alle penge i verden. Vi forsøger ikke at drive en bank, men at skabe et stærkt hold, siger Dortmund-formand Hans-Joachim Watzke til nyhedsbureauet EFE.

Piszczek har kontrakt med BVB frem til sommeren 2016, mens Lewandowskis aftale løber til 2014.

04.05.2012

Kagawa rørt af fans og holdkammerater

Japanske Shinji Kagawa overvejer fortsat fremtiden, men erkender, at fansene og holdkammeraterne i Dortmund har fremlagt stærke argumenter.

– Jeg har ikke bestemt mig endnu. Det bliver tidligst efter pokalfinalen. Jeg har lyttet meget til fansene og til mine holdkammerater, og jeg er virkelig rørt over, hvad jeg har hørt. Jeg træffer min beslutning, når jeg har diskuteret det grundigt med min agent, siger Kagawa til bild.de.

02.05.2012

BVB sælger Barrios til kinesisk klub

Den paraguayanske angriber Lucas Barrios skifter til kinesiske Guangzhou Evergrande efter denne sæson.

22.04.2012

Lykkelig Klopp: Det er vanvittigt

– Den måde, vi gjorde det her på, det er vanvittigt. Det er der ingen ord for. Hvis der nogensinde har været en fortjent mester, så er det os. Mit hold har en usædvanlig karakter. Det er næsten forrykt, hvad vi laver, siger en lykkelig Klopp ifølge Kicker.

21.04.2012

Dortmund tyske mestre

Borussia Dortmund er tyske mestre for ottende gang efter en 2-0-sejr over Borussia Mönchengladbach.

Det er en realitet, efter at Jürgen Klopps succesfulde mandskab lørdag besejrede Borussia Mönchengladbach med 2-0 hjemme på Signal Iduna Park. Med otte point ned til Bayern München og kun to kampe tilbage kan de regerende mestre ikke længere hentes.

Juhuuu.

27.03.2012

Götze forlænger med hjerteklub

Den 19-årige tekniker har valgt at forlænge sin kontrakt frem til sommer 2016.

– Alle ved, at jeg har det godt i Dortmund. Derfor var det ikke svært at forlænge aftalen. Holdet er stadig midt i en udvikling, og jeg vil gerne være en del af det her projekt, siger Götze til klubbens hjemmeside.

Dermed fortsætter Mario Götze i første omgang livet i Dortmund, hvor han været siden han var ni år gammel.

21.03.2012

Klopp afviser Chelsea-rygte

– Jeg kan afvise dem med det samme. Der er jeg ikke på vej hen. Men jeg synes, det er sejt, at jeg bliver nævnt i samme åndedrag som Mourinho og Guardiola, siger Jürgen Klopp til Sky.

– Det er nok for mig – det er allerede en personlig triumf, men jeg er ikke ledig, beklager, siger han.

21.03.2012

BVB indløste sen billet til pokalfinalen

BVB måtte ud i 120 opslidende minutter mod 2. Bundesligatopholdet Greuhter Fürth, før Ilkay Gündogan sikrede billet til pokalfinalen med opgørets enlige scoring.

Onsdag aften bliver det afgjort hvorvidt det skal være Borussia Mönchengladbach eller Bayern München, som gør Dortmund følgeskab.

13.03.2012

Lewandowski afviser kontraktudspil fra BVB

– Vi er skuffet over tilbudet, og det har jeg meddelt præsidenten. En spiller af denne kaliber bør være blandt de bedste betalte i klubben. Ledelsen har signaleret, at Robert er en del af fremtidsplanerne, siger Lewandowskis agent, Cezary Kucharski, til Revier Sport.

23-årige Lewandowski blev hentet i 2010 i Lech Poznan på en aftale, der foreløbigt gælder til sommeren 2014.

21.02.2012

BVB og Kehl forlænger samarbejdet

32-årige Sebastian Kehl har efterhånden været 10 år i Dortmund siden skiftet fra Mainz i 2002. Nu har anføreren og Dortmund papir på hinanden frem til sommeren 2013.

– Jeg er glad for, at klubben og Sebastian er blevet enige. Den bedste Sebastian Kehl, jeg personligt har set live, er ham, der spiller i øjeblikket, siger træner Jürgen Klopp til klubbens hjemmeside.

16.02.2012

Götze-agent: Juve og Man. Utd. har ringet

– Jeg kan godt bekræfte, at jeg har været i kontakt med Juventus og Manchester United. Jeg ved dog ikke, om han skifter efter denne sæson. Der må du spørge Dortmund. Jeg tror ikke, de lader ham skifte for under 300 millioner kroner, siger Götzes agent Dirk Hebel ifølge Sporting Life.

Dirk Hebel bekræfter dog ligeledes, at Götze der er ude med en skade, er særdeles glad for at være i Dortmund.

15.02.2012

Watzke: Fyrer aldrig Klopp

– Jeg udelukker sjældent noget her i livet. Men jeg kan godt udelukke, at jeg i 2016 vil sige til Jürgen Klopp: ”Nu må vi skilles!” siger Watzke ifølge bild.de.

– Vi er fuldstændig overbeviste om Jürgens kvaliteter. Jeg har kendt ham i fire år, ved hvordan han arbejder, og jeg har total tiltro til ham. Vi har givet Jürgen en lang kontrakt, fordi vi ved, at vi så vil komme sikkert igennem hårde perioder.

07.02.2012

Lewandowski: Bayern, nej tak

– Jeg vil ikke høre om det. Jeg kan slet ikke se nogen grund til, at jeg skulle forlade Dortmund. Jeg spiller for de regerende tyske mestre, hvorfor skulle jeg tage til Bayern, siger Lewandowski til Kicker og tilføjer:

– Jeg har kontrakt med Dortmund til 2014. Først skal jeg opfange et signal fra klubben, og derefter må jeg overveje min situation. Men jeg vil ikke udelukke en forlængelse.

30.01.2012

Klopp og Zorc forlænger til 2016

Klopp og sportsdirektør Michael Zorc har fået forlænget deres kontrakter frem til sommeren 2016.

– Vi er meget tilfredse med, at vi har forlænget med begge. Begge har stor andel i den succes, vi de seneste år har opnået, siger direktør Hans-Joachim Watzke til klubbens hjemmeside.

09.01.2012

Götze: Forlænger måske med Dortmund

– Jeg kan sagtens forstille mig at forlænge med Dortmund. Jeg har altid sagt, at jeg føler mig hjemme her. Der er ikke sket noget, der ændrer på det, siger Götze til bild.de og tilføjer:

– Min familie og mine venner bor her. Og hele Dortmund-pakken med træneren og holdet er ganske enkel fantastisk.

Götze har kontrakt med Dortmund frem til sommeren 2014.

08.01.2012

Reus: Dortmund en bedre klub end Bayern

I Bayern München, som blev afvist af Reus, har man begrundet afvisningen med, at Reus var bange for at blive sat på bænken i den sydtyske storklub.

– Hvis de tror det, så lad dem tro det. Det bekymrer mig ikke. Jeg valgte Dortmund, da jeg føler, at der er større potentiale i den klub, og fordi Dortmund kommer til at få masser af kampe i Europa, hvor jeg kan prøve mig selv af mod de bedste i Europa. I mine øjne er Dortmund en bedre klub, siger Reus ifølge Sporting Life.

04.01.2012

Dortmund henter Marco Reus

– Med Marco Reus har vi sikret os vores absolutte ønskespiller til offensiven. Vi glæder os over, at Marco trods prominent konkurrence har skrevet under med os, siger sportsdirektør Michael Zorc til klubbens hjemmeside.

22-årige Reus, der er født i Dortmund og har spillet i klubben som ung, gør sæsonen færdig i Gladbach og tiltræder så i Dortmund til sommer på en femårig kontrakt.

P