Arkiv 2011

25.12.2011

Schweinsteiger: Götze er klar til næste skridt

Bayern München-stjernen Bastian Schweinsteiger er ikke så vild med idéen om at hente Marco Reus til klubben. I stedet så han gerne, at Bayern forsøgte at hente Mario Götze ind.

– Jeg tror ikke, at dette er det rette tidspunkt for ham at komme til München på. Vi har allerede flere gode spillere til hans plads. Vi har efterhånden set så mange unge talentfulde spillere være ude af stand til at slå igennem hos os, siger Schweinsteiger ifølge TZ-Online.de.

– Jeg synes, at Götze har understreget, at han er moden nok til at være med på dette niveau. Jeg må indrømme, at jeg er meget imponeret over hans personlighed, samt hans evner på fodboldbanen.

18.12.2011

Watzke: Selv ikke for 900 mio. kr

Engelske og tyske medier har de seneste dage skrevet, at Manchester United er klar til at hive den helt store pung frem og betale Dortmund 450 millioner kroner for stopperstjernen Mats Hummels og kreatøren Mario Götze.

– Det eksisterer ikke noget tilbud, og selv hvis vi blev tilbudt 900 millioner kroner, så ville de blive her. Vi spiller fodbold, vi er ikke ude på at åbne en bank, siger direktør Hans-Joachim Watzke til klubbens hjemmeside.

27.11.2011

Hummels: Juve-interesse er en ære

– Det er en ære, at Juventus er interesseret i mig. Når jeg ved, at en så stor klub vil have mig, er det meget opløftende, og det tvinger mig til at stille mig selv nogle spørgsmål, siger Hummels til Tuttosport og tilføjer retorisk:

– Selvom jeg lige nu er fokuseret på at spille for Borussia, kan jeg så se mig selv spille i udlandet? Og hvem vil ikke gerne spille for Juventus?

24.11.2011

Zorc: Vi sælger ikke Götze

– Jeg er 99 procent sikker på, at Mario Götze spiller næste sæson i Borussia Dortmund, siger sportsdirektør Michael Zorc til BBC.

– Det overrasker mig, hvor meget uvidenhed en stor del af medierne viser, når debehandler dette emne. Alle de relevante personer, spilleren, hans familie, spillerens agent og ikke mindst klubben har sagt det klart: Der bliver ikke nogen Mario Götze-transfer, slår Zorc fast.

24.11.2011

Wenger ude efter Götze

Den tyske landsholdsspiller er flere gange kædet sammen med Arsenal, og nu bekræfter Wenger interessen.

– Mario Götze er fremtidens stjerne. Han har et enormt talent og har en god attitude. Det er ikke så underligt at alle de store europæiske klubber viser interesse for ham, og vi er helt sikker iblandt de interesserede, siger Wenger til Sat1.

21.11.2011

Dortmund tjener kassen

For nogle år siden valgte Dortmund, der dengang var i økonomiske problemer, at sadle om. Man ville droppe de dyre udlændinge, for i stedet at satse på at udvikle egne talenter.

Den strategi viste sig at være helt rigtig. Året bød således på et overskud på 72 millioner kroner. Et tal der endda ventes noget større i denne sæson, hvor tyskerne er at finde i Champions League. Årets overskud er brugt til at nedbringe klubbens stadiongæld, der nu er nede på 420 millioner kroner.

07.11.2011

Götze afviser Arsenal-interesse

– Jeg er virkelig glad for at være her i Dortmund, og det er det eneste, der betyder noget. Jeg har en kontrakt, som løber frem til 2014, og jeg har det godt her. Det tror jeg også, man kan se på mit spil, og det er derfor, at jeg er glad for at være i Dortmund, siger Götze ifølge Sky Sports.

Også Bayern München og Liverpool har været sat i forbindelse med et køb af den lille tekniker.

03.11.2011

Götze: Vil modnes hos Dortmund

Mario Götze er et af de mest lysende talenter i fodbold-Europa lige nu, og den 19-årige tysker kædes allerede sammen med de fleste af Europas største fodboldklubber.

– Vi taler ikke med nogen. Mario har kontrakt indtil 2014, og den vil han ære. Der er ingen pågående forhandlinger med andre klubber, heller ikke med Bayern München, siger Götzes agent Volker Struth til Der Spiegel.

Bayern har senest været nævnt som et varmt bud på Götzes næste klub.

30.08.2011

Avis: Dortmund afviser Arsenals kæmpebud

Ifølge Kicker har Dortmund afvist et bud på 300 millioner kroner fra Arsenal på Mario Götze.

Götze har kontrakt med Dortmund frem til sommeren 2014, og sportsdirektør Michael Zorc har i flere omgange slået fast, at landsholdsspilleren ikke er til salg.

31.07.2011

Klopp kåret til Årets træner

De tyske sportsjournalister har afholdt deres årlige kåringer, og de valgte Jürgen Klopp som Årets træner.

Klopp vandt i suveræn stil med 743 stemmer. Nummer to på listen var Mirko Slomka, som blev noteret for 52 stemmer.

26.07.2011

BVB og Piszczek forlænger samarbejdet frem til sommeren 2016

– Vi er meget glade for at have skrevet en langvarig kontrakt med Lukasz, for han hører til blandt de absolut bedste i Bundesligaen på sin position, siger sportsdirektør Michael Zorc.

04.07.2011

Dortmund køber og udlejer ung australier

Central Coast Mariners bekræfter mandag, at man har solgt den 18-årige playmaker til BVB, der dog straks lejer ’Musti’ tilbage til Mariners, hvor han skal tilbringe hele næste sæson.

– Vi er nået frem til en aftale, der tilgodeser alle – Mustis fremtid, klubbens økonomi og, allervigtigst, fansene, udtaler en tilfreds Mariners-formand Peter Turnbull.

Dortmund menes at betale i omegnen af 750.000 kroner for den teknisk velfunderede midtbanespiller, der har repræsenteret Australien på diverse ungdomslandshold.

30.05.2011

Dortmund henter belgisk topscorer

Dortmund har i dag forstærket sig med 22-årige Ivan Perisic, der nettede 22 gange for Club Brügge i sidste sæson. Kroaten får kontrakt til 2016.

24.05.2011

Subotic drømmer om England

-I næste sæson spiller vi i Champions League, og jeg forventer, at jeg stadig er i Borussia. Men min store drøm er at spille i England. Jeg er ligeglad med hvor det bliver – måske med Ivanovic i Chelsea eller Vidic i Manchester United, siger Subotic til det serbiske fodboldforbunds hjemmeside.

22-årige Subotic, der har spillet 22 landskampe for Serbien, har været i Dortmund siden 2008.

09.05.2011

Nuri Sahin skifter til Real Madrid

Nuri Sahin har skrevet under på en kontrakt med Real Madrid. Kontrakten løber seks år frem i tiden.

Sahin, der er født i Tyskland, men stiller op for det tyrkiske landshold, har siden 2001 været i Dortmund. Han blev i 2005 den yngste debutant i Bundesligaen nogensinde, og siden blev han den yngste målscorer i ligaen.

05.05.2011

Dortmund bekræfter Gündogan-aftale

Ganske som ventet ankommer den 20-årige midtbanespiller Ilkay Gündogan fra ligarivalerne FC Nürnberg.

– Vi har en rammeaftale på plads med klubben og spilleren. Det formelle falder snart på plads, siger sportsdirektør Michael Zorc til Dortmunds hjemmeside.

U/21-landsholdsspilleren får en fireårig kontrakt med det tyske mesterhold.

Ilkay Gündogan ankom til Nürnberg fra Bochum i 2009.

01.05.2011

Gåsehud og glædestårer over Dortmund-guld

– Det er en overvældende følelse at blive tysk mester med den klub og i den by, som jeg er vokset på i. For to år siden stod jeg selv på Sydtribunen og rejste med holdet på udebaneture. Det er utroligt, at der er sket så meget i de seneste par år. Nu skal vi ud og vise, at Dortmund forstår at holde de fedeste fester, lyder det fra en jublende glad Kevin Grosskreutz på klubbens hjemmeside.

Mens Dortmund mødte Nürnberg forsøgte Bayer Leverkusen at holde liv i drømmene, da de gæstede 1. FC. Köln. Hjemmeholdet vandt 2-0, og da Köln tyve minutter før tid bragte sig front, blev stillingen formidlet videre til Dortmundspillerne, der således var uhyre tæt på det tyske mesterskab.

– I de sidste fem uger, har jeg drømt om mesterskabet, og i dag skete det endeligt. Det var et vildt øjeblik, da vi under kampen hørte, at Köln havde bragt sig foran mod Bayer Leverkusen. Jeg fik helt gåsehud, da jeg hørte det, fortæller Mats Hummels om følelserne under kampen.

30.04.2011

Syvende mesterskab til Dortmund

BVB sikrede sig lørdag det tyske mesterskab efter en 2-0-sejr hjemme over FC Nürnberg.

Med ni point tilbage at spille om, og et forspring på fem point ned til nummer to, Bayer Leverkusen, så det efterhånden ud til, at guldet ville havne i Dortmund, og det gjorde det også. Hjemmeholdet var flyvende mod Nürnberg, der var meget heldige med ikke at løbe ind i en regulær øretæve.

Det er syvende gang, at Dortmund vinder det tyske mesterskab, mens manager Jürgen Klopp for første gang i sin karriere kunne løfte den tyske mesterskabspokal.

Juhuuu

05.04.2011

Watzke: Lad være med at byde på Götze

– Mario har kontrakt med os frem til 2014, og han bliver, som minimum, i Dortmund indtil da. Andre klubber kan lige så godt lade være med at byde på Mario, de kommer bare til at spilde deres tid, siger formand Hans-Joachim Watzke til Bild.

15.03.2011

BVB og Mats Hummels forlænger samarbejdet frem til 2014

– Vi har med Mats bundet endnu en vigtig spiller til os på langt sigt, og han spiller en betydningsfuld rolle i vores holds fremtid, siger sportsdirektør Michael Zorc ifølge klubbens hjemmeside.

– Det er et vigtigt skridt på vejen om at holde vores unge og perspektivrige mandskab samlet, tilføjer Hans-Joachim Watzke.

22.02.2011

BVB og Schmelzer forlænger samarbejdet frem til sommeren 2014

Dortmunds succes i denne sæson er i høj grad baseret på unge spillere, der har været i klubben igennem en årrække. Det er indtil videre lykkedes at holde på talenterne. I dag faldt brikkerne også på plads med 23-årige Marcel Schmelzer.

11.02.2011

BVB forlænger med Michael Zorc

Sportsdirektør Michael Zorc har underskrevet en ny kontrakt indtil 2014.

– Michael Zorc er ansvarlig for vores transferpolitik, og han har bevist, at den opgave ligger i det rette hænder hos ham, siger adm. direktør Hans-Joachim Watzke.

10.01.2011

BVB og Weidenfeller forlænger samarbejdetfrem til sommeren 2014

– Roman har længe været en vigtig brik på vores hold. Så det var logisk at fortsætte samarbejdet, siger sportsdirektør Michael Zorc.

Den 30-årige keeper havde kontraktudløb til sommer og har på rygtebasis været kædet sammen med Premier League-klubben Aston Villa.

03.01.2011

Watzke griner af Liverpool-rygte

– Det kan man kun grine ad. Jürgen er min ven, og han har kontrakt til 2014. Den vil han aldrig bryde. Ligegyldigt, hvad der byder sig, siger direktør Hans-Joachim Watzke til bild.de.

Hollænderne Frank Rijkaard og Bert van Marwijk er andre varme bud på en Hodgson-afløser.

P