Arkiv 2013

30.12.2013

Dortmund afviser Gündogan-historie

Dortmund afviser, at man har kendskab til historien om, at Real Madrid vil have fingrene i Ilkay Gündogan.

– Hvis man skal tro på alle historierne fra Spanien, vil vi have problemer med at stille hold, siger Dortmunds direktør Hans-Joachim Watzke til Bild og tilføjer:

– Hverken Ilkay eller hans far har endnu fortalt os noget om, at han vil væk.

23-årige Gündogan har udløb med Dortmund i sommeren 2015.

28.12.2013

Dortmund: Eventyret er ikke slut

2013 sluttede ikke helt, som Dortmund havde ønsket sig, for selvom holdet akkurat gik videre i Champions League, er der problemer i Bundesligaen. Direktør Hans Joachim Watzke afviser, at klubbens optur er slut.

– Vi er meget ambitiøse, men vi har 600-750 millioner kroner mindre at gøre godt med en de øvrige store klubber i Europa, inklusiv Bayern München. Ikke desto mindre er det fansenes ønske, at vi slår Bayern. Vi har skrevet et eventyr og er nået til det niveau, at hvis vi ikke slår dem, vil det være et nederlag, siger Watzke til derwesten.de ifølge goal.com.

En stor del af æren for klubbens gode stime tilfalder træner Jürgen Klopp, og Watzke erkender da også, at træneren betyder meget.

– Kontinuitet hjælper altid. Hvis man vil ændre på sit trænerteam hvert anden eller tredje år, vil der altid være dyk i præstationerne. Vores model har simpelthen udviklet sig. Det var en rationel idé at hente Jürgen Klopp og indføre en ny fodboldstil. Vores forhold kan ikke gengives, vores alder er ikke langt fra hinanden, og det hjælper, siger Watzke.

27.12.2013

Zorc: Har brug for stærkt forår

– Vi halter lidt bagefter i forhold til vores forventninger i Bundesligaen. Selvfølgelig er det en risiko at misse Champions League-kvalifikationen. At leve op til vores mål for sæsonen bliver en svær opgave. Vi har brug for en ekstremt stærk forårssæson, siger sportsdirektør Michael Zorc til Bild.

Zorc og co. kan ligeledes glæde sig over, at det lysner på skadesfronten. Således er både Ilkay Gündogan og Marcel Schmelzer tilbage på træningsbanen.

04.12.2013

Watzke: Vi vil holde på alle stamspillere

– Det er vores klare ønske, at der udover Robert Lewandowski ikke er nogen stamspillere, der forlader os. Sådan har vi også klaret det førhen. Der er heller ikke nogen, der kontraktmæssigt kan forlade os, siger Hans-Joachim Watzke til Sport Bild.

Eneste spørgsmålstegn hænger over Ilkay Gündogan. Hans kontrakt udløber sommeren 2015, og klubben har i længere tid gerne villet forlænge.

– Kun i Ilkay Gündogans tilfælde ved vi endnu ikke, hvad udfaldet bliver. Vi vil rigtig gerne forlænge med ham, siger Watzke.

20.11.2013

Dortmund skriver med klubløs veteran

Dortmund er hårdt ramt af skader defensivt. Derfor har man valgt at skrive kontrakt med klubløse Manuel Friedrich sæsonen ud.

34-årige Friedrich har en fortid i Mainz, Werder Bremen, og senest Leverkusen i de seneste seks år.

11.11.2013

Watzke: Reus har en frikøbsklausul

– Marco Reus har en frikøbsklausul i sin aftale med klubben. Han kan skifte, hvis den bliver indfriet. Han er dog den eneste spiller på førsteholdet, der har sådan en klausul, siger Dortmund-direktør Hans-Joachim Watzke til Sport1media.

Watzke sætter ikke beløb på, men rygtebørsen taler om en klausul på cirka 260 millioner kroner.

30.10.2013

Klopp: Her opstår noget genialt

Jürgen Klopp har forlænget kontrakten med Borussia Dortmund. Træneren er forelsket i klubben, hvor han føler, at han er med til at skabe noget genialt.

– Vi er alle sammen en lille smule forelsket i klubben og den måde, tingene kører på her. Vi var sidste år nummer 28 i Europa, hvad angår budget, og nåede på trods af det Champions League-finalen. Det får folk til at lytte, her opstår noget genialt. Og vi glæder os alle sammen over at kunne hjælpe det her hold videre, som langt fra er færdigudviklet, siger Klopp til klubbens hjemmeside.

Hvis en af Europas storklubber kommer med en kontrakt, har Klopp svaret klar.

– Det samme som altid. Jeg glæder mig over interessen. Men jeg har kontrakt med BVB frem til 2018, og jeg har overholdt mine kontrakter, også selvom det kan overraske nogen i den her branche. Så tak, men nej tak, siger Klopp.

30.10.2013

Dortmund holder på Klopp til 2018

– Man skiller ikke ting ad, der hører sammen, så vi har igen forlænget med cheftræneren og hans team, siger Dortmund-direktør Hans-Joachim Watzke til klubbens hjemmeside.

Også assistenterne Zeljko Buvac og Peter Krawietz indgår i aftalen.

08.10.2013

Watzke: ’Den Gule Mur’ økonomisk katastrofe

Dortmund har på deres hjemmebane Signal Iduna Park plads til 80.000 tilskuere, hvoraf knap 25.000 står og hujer og hepper på sydtribunen, kendt som ’Den Gule Mur’. Sydtribunen er Europas største ståpladstribune og ofte et festligt syn – men det er ikke økonomisk rentabelt.

Hvis klubben konverterede til siddepladser, ville man ifølge direktør Hans-Joachim Watzke hive omkring 26 millioner kroner ekstra ind om året. Men klubben har ingen planer om at ændre noget.

– Vi holder fast i det, selvom det er en økonomisk katastrofe. En gang imellem må man se bort fra kortsigtet økonomisk succes for brandets skyld, siger Watzke til det tyske fagblad W&V.

Tilsvarende er der ikke planer om at gå væk fra klubbens gule og sorte farver, selvom der skulle være en økonomisk gevinst i det.

– Vi spiller kun i sort og gul og skifter ikke gladeligt farve for at maksimere omsætningen som andre klubber. Når man sætter sig foran fjernsynet og ser et hold i sort og gul, så ved du: Det er Dortmund, siger Watzke.

26.09.2013

Lewandowski trækker i land

Onsdag bekræftede Robert Lewandowski en af fodboldverdenens dårligst bevarede hemmeligheder, da han fortalte, at han i starten af januar skriver kontrakt med Bayern München.

Nu trækker polakken imidlertid i land, han vil ikke snakke fremtid før i januar måned.

– Når jeg ser videoen af interviewet bliver jeg lidt rystet. Det jeg ønskede at udtrykke lige efter kampen var, at jeg først i januar har mulighed for at underskrive en aftale, siger Lewandowski til Bild.

– Jeg ville kun besvare spørgsmålet om, hvornår jeg træffer en endelig beslutning om min fremtid. Som jeg har sagt mange gange forlader jeg Borussia Dortmund til sommer. Alt andet kan jeg først kommentere i januar.

Robert Lewandowskis kontrakt med Dortmund udløber 30. juni, så 1. januar kan han frit skrive kontrakt med en ny klub.

25.09.2013

Lewandowski bekræfter Bayern-skifte

Direkte adspurgt efter 2-0-sejren over 1860 München bekræfter Lewandowski, at han ikke bare forlader Dortmund næste sommer, men også at destinationen er Bayern, og at kontrakten bliver underskrevet først i januar.

– Ja, for så kan jeg officielt underskrive kontrakten, siger Lewandowski til Sport1.

24.09.2013

Medie: Fire Bayern-år til Lewandowski

Ifølge det polske fodboldmagasin Pilka Nozna skriver Robert Lewandowski til januar under på en fireårig kontrakt med Bayern München.

Robert Lewandowski har udviklet sig til en stor profil i Dortmund, men han har gjort det klart, at han vil væk, når hans kontrakt udløber næste sommer.

19.09.2013

Klopp: Undskyld, jeg er en idiot

Jürgen Klopp undskylder sit vredesudbrud og udvisning mod Napoli. Jeg er en idiot, siger den iltre træner.

– Jeg er en idiot, derfor reagerede jeg sådan. Årsagen var det, der skete med Neven, men det undskylder jo ingenting, siger Klopp til Viasat.

– Jeg har sagt undskyld til dommeren, og jeg har sagt undskyld til mit hold. Det jeg gjorde, var ikke okay, men det sker desværre.

13.09.2013

BVB og Jonas Hofmann forlænger samarbejdet

– Jeg er altid blevet behandlet godt i Dortmund, jeg er taget skridtet fra reserverne til førsteholdet, og jeg ved, jeg vil blive vist den tillid, støtte og tålmodighed til at blive ved med at forbedre mig, siger 21-årige Hofmann til Dortmunds hjemmeside.

Den nye kontrakt gælder frem til sommeren 2018.

09.09.2013

Watzke: Giver aldrig slip på Jürgen Klopp

– Jeg ville aldrig give slip på Jürgen Klopp. Aldrig, aldrig. Jürgen Klopp laver ikke kontrakter for at bryde dem igen. Det har han endnu ikke gjort. Han har kontrakt til 2016, og det forholder han sig til, siger direktør Hans-Joachim til Kicker og fortsætter:

– I midten af 40’erne er landstrænerjobbet slet ikke et tema for ham. Jeg tror, at han har brug for de daglige udfordringer i Champions League og Bundesligaen, siger BVB-bossen.

08.09.2013

Eriksen bekræfter: Dortmund ringede

– Dortmund var interesserede, og de henvendte sig. Jeg tror nok, at de har kontaktet alle de kandidater, de havde, og jeg var en af de mange, de sikkert havde stående. De var der, og der var en telefonopringning fra dem. Men det er lang tid siden, og der er sket meget siden, siger Eriksen ifølge BT.

Eriksen besluttede sig i stedet for Tottenham, mens Dortmund hentede Henrikh Mkhitaryan fra Shakhtar Donetsk.

06.09.2013

Klopp: Vanvittige Premier League-indkøb

Premier League satte rekord i transferforbrug henover sommeren. 5,5 milliarder kroner købte de 20 klubber ind for, et forbrug Dortmund-træner Jürgen Klopp ryster på hovedet af.

– Hvad der skete i England er vanvittigt. 80 procent af de spillere, klubberne brugte 5,5 milliarder kroner på, kender jeg overhovedet ikke, siger Klopp til Bild.

Træneren mener, at Arsenal har gjort et scoop, med købet af Mesut Özil i Real Madrid.

– Özil-skiftet er utroligt. Det sker ikke ofte, at en spiller skifter for 375 millioner kroner på sidste dag. Mesut-skiftet var en bombe. Ingen ved hvorfor han blev solgt, måske manglede Real penge, siger Klopp.

Jürgen Klopps dyreste indkøb denne sommer var Henrikh Mkkhitaryan, der kostede knap 200 millioner kroner.

28.08.2013

BVB og Durm forlænger samarbejdet

– Erik er en meget talentfuld ung spiller, der ligesom andre har vist, at spillere gennem toppræstationer på andetholdet kan klare springet til førsteholdet i Borussia Dortmund, siger sportsdirektør Michael Zorc til klubbens hjemmeside.

Den nye kontrakt gælder frem til sommeren 2017.

19.08.2013

Dortmund giver Lewandowski lønforhøjelse

– Vi har justeret Roberts løn, så den matcher hans sportslige betydning. Det har været planlagt i månedsvis, siger direktør Hans-Joachim Watzke til Bild og tilføjer:

– Roberts ønske om at komme til Bayern München denne sommer var oprigtig, og det er åbenlyst, at han i starten var skuffet over, at vi ikke vil lade ham gå.

Ifølge Der Spiegel får polakken omkring 33 millioner kroner i lønningsposen i det kommende år.

01.08.2013

Klopp: Klarer Lewandowski-snak internt

Dortmund-træner Jürgen Klopp er ikke bekymret over Robert Lewandowskis engagement, efter at den polske angriber har beskyldt klubbens ledelse for at bryde deres ord.

– Hvad han gør, er tusind gange vigtigere for mig, end hvad han siger, for det kræver ingen fortolkning, siger Klopp ifølge Reuters.

– Det, vi skal have talt om, klarer vi internt. Vi vil gerne lægge låg på denne situation. Der er ikke nogen problemer. Intet har ændret sig siden i går eller i forgårs.

– Jeg er overbevist om, at vi kan rede trådene ud over de næste par dage.

Dortmund har kategorisk udelukket et salg af Lewandowski, der ellers har kontraktudløb næste sommer og således kan skifte kvit og frit om et år.

30.07.2013

Blaszczykowski afviste Manchester City

– Borussia havde et forspring. Vi har et stærkt hold, en storartet træner, vidunderlige fans og store fremtidsperspektiver. Det skal ikke altid være pengene, der bestemmer. I Dortmund har min familie og jeg alt, hvad vi har brug for, siger Kuba til den polske sportsavis Przeglad Sportowy.

09.07.2013

Watzke om Mkhitaryan: Ikke en let transfer

– Det var ikke nogen let transfer, men vi ville ubetinget have Henrikh, og nu har vi ham, siger Watzke til klubbens hjemmeside.

Henrikh Mkhitaryan, der er udset til at afløse Mario Götze, nåede 106 kampe og 44 mål for Shakhtar.

08.07.2013

Dortmund henter Mkhitaryan

Dortmund meddeler i en pressemeddelelse, at klubben har sikret sig den armenske midtbanespiller Henrikh Mkhitaryan på en fire-årig aftale.

07.07.2013

Klopp: Lewandowski til Bayern næste år

– Jeg tror det er et velkendt faktum, at Robert skal spille for Bayern München efter den kommende sæson. Nu er spørgsmålet blot, hvordan vi kan udfylde tomrummet, når det sker, siger Klopp til Welt am Sonntag, og fortsætter:

– Det er vores hovedpine, og det er vores ansvar og forpligtelse over for fans og medlemmer af klubben, at sørge for at have et endnu mere konkurrencedygtigt mandskab til den tid.

Det har længe ligget i kortene, at Lewandowski ville blive solgt denne sommer, men det afviser Klopp kategorisk.

– Vi har til en vis grad været klar til at lytte til Roberts ønske om forandringer, men intet er sket endnu, og nu kan vi endegyldigt sige, at et salg ikke længere er aktuelt for os.

04.07.2013

Dortmund henter Aubameyang

Borussia Dortmund har forstærket truppen med angriberen Pierre-Emerick Aubameyang, som har fået en fem-årig kontrakt, og som kommer til klubben fra franske St. Etienne.

02.07.2013

Watzke: Har 375 mio. kr. til spillere

– Vi er meget ambitiøse. Det betyder at vi har 375 millioner at bruge på nye spillere, inklusiv Sokratis, siger direktør Hans-Joachim Watzke til Bild.

– Penge kan hurtigt løse knuder, når man snakker med klubber. Men vi vil ikke kun være ambitiøse på det sportslige område, vi skal også træffe fornuftige valg økonomisk. Derfor tager tingene lidt længere denne sommer.

Watzke fortæller videre, at klubben vil hente to-tre offensivspillere, hvoraf en vil være en spiller, som man først om nogle år vil se i startopstillingen.

02.07.2013

Bild: Ny angriber på plads i Dortmund

Dortmund har ifølge det tyske magasin Bild fisket den 24-årige angriber, Pierre-Emerick Aubameyang hos franske St. Etienne. Købsprisen ligger angiveligt på godt 97 millioner kroner.

26.06.2013

Zorc: Mindst tre spillere på vej

– Vi lader os ikke presse af nogen. Vi kommer til at præsentere mindst tre rigtig gode spillere, siger Zorc til Bild.

Ifølge Bild er Dortmund blandt andet ude efter Shakhtar Donetsks Henrikh Mkhitaryan, der også er sat i forbindelse med Liverpool.

26.06.2013

Hummels forstår ikke Götze

– Alle kan se, hvor godt vores hold er. Jeg mener ganske enkelt ikke, at der er sportslige grunde til at forlade os, siger Hummels ifølge SportBild.

– Man kan se hvor meget vores hold har udviklet sig, og Mario kom godt ud af det med alle, så det irriterede mig virkelig, at han havde besluttet sig for at forlade os så tidligt.

26.06.2013

Kolleger tildeler Lewandowski pris

Den tyske spillerforening, VDV, har holdt en afstemning blandt sine medlemmer efter den netop overståede Bundesliga-sæson, og der står ikke overraskende Bayern München og Dortmund på det meste.

Dortmund-bomber Robert Lewandowski er med 31,6 procent af stemmer således sæsonens bedste, men Bayern-duoen Franck Ribery og Bastian Schweinsteiger fuldender top-tre i kategorien.

Jupp Heynckes er stemt ind som sæsonens træner foran Freiburgs Christian Streich og Dortmunds Jürgen Klopp, mens Freiburgs Max Kruse – der er rykket til Gladbach – snupper prisen om sæsonens bedste nye spiller foran Frankfurts Sebastian Rode og Schalkes Sead Kolasinac.

Sæsonens hold er et rent Bayern/Dortmund-dreamteam; Manuel Neuer, Philipp Lahm, Dante, Mats Hummels, David Alaba, Mario Götze, Bastian Schweinsteiger, Ilkay Gündogan, Franck Ribery, Robert Lewandowski og Mario Mandzukic.

26.06.2013

Shakhtar: BVB byder 170 mio. på Mkhitaryan

Shakhtar Donetsks direktør, Sergei Palkin, fortæller, at Dortmund har budt 170 millioner kroner på Henrikh Mkhitaryan. Klubben er klar til at sælge for den sum.

– Jeg ved ikke, hvor Mkhitaryan er. Det ved kun hans agent. Borussia har budt 170 millioner kroner for ham. Jeg kontaktede agenten i går og fortalte ham klubbens position, siger Sergei Palkin ifølge ukrainske terrikon.

– Vi er klar til at sælge Mkhitaryan for 170 millioner kroner. Det gælder de næste ti dage. Hvis Mkhitaryan vil væk, skal de betale dette beløb, siger Shakhtar-bossen.

Henrikh Mkhitaryan har kontrakt med Shakhtar to år endnu. Hans agent er Mino Raiola, der også repræsenterer spillere som Zlatan Ibrahimovic, Mario Balotelli og Paul Pogba.

17.06.2013

Watzke: Lewandowski bliver til 2014

– Robert spiller helt sikkert i Borussia Dortmund i den kommende sæson. Vi er nødt til at slå det fast, så vi kan planlægge efter det, siger Watzke til Süddeutsche Zeitung.

17.06.2013

Dortmund undrer sig over Eriksen-rygte

Bild melder, at det er et spørgsmål om tid, inden Christian Eriksen er på plads i Dortmund. Det undrer tyskernes sportsdirektør, Michael Zorc, sig over.

– Det har jeg også læst med forundring, siger sportsdirektør Michael Zorc til Ruhr Nachrichten.

Lokalavisen mener at vide, at Chelseas Kevin de Bruyne står over Eriksen på Dortmunds ønskeseddel.

– Det ligger ikke i vores hænder, siger Zorc men tilføjer om de Bruyne:

– Spilleren vil til os.

16.06.2013

Dortmund booster lønbudget med 40 pct.

– Vores lønbudget i den kommende sæson vil være på 500-510 millioner kroner. Det er helt sikkert mere end i de seneste to-tre sæsoner, men i forhold til andre hold i Europa er det ikke meget, siger Dortmund-direktør Hans-Joachim Watzke til Welt am Sonntag.

Champions League-finalisterne fra Dortmund er kendt for økonomisk kontrol, og den linie vil man fortsætte. Men der bliver omkring 40 procent mere luft i lønbudgettet i næste sæson.

I den forgangne sæson var Dortmunds lønbudget på 360 millioner kroner.

14.06.2013

Moritz Leitner laver to aftaler på samme dag

Stuttgart har lejet Dortmunds offensivspiller Moritz Leitner frem til sommeren 2015. Samtidigt forlænger Leitner med Dortmund frem til sommeren 2017.

03.06.2013

BVB og Blaszyzkowski forlænger samarbejdet med fem år.

– Når min kontrakt udløber, kan jeg se tilbage på mere end 10 år i BVB. Sådan en tidsramme er virkelig ikke en selvfølgelighed i professionel fodbold nu til dags. Det gør mig rigtig, rigtig stolt, at en topklub som Borussia Dortmund viser mig så stor tillid og regner med mig på den lange bane, siger Kuba til klubbens hjemmeside.

27-årige Kuba kom til Dortmund i 2007.

02.06.2013

Eriksen: Klopp er en god træner

– Det kan betyde meget for mig, at få en karismatisk træner med en forkærlighed for unge spillere. Det er træneren, der sætter holdet, så det er vigtigt for mig at have en træner, jeg stoler på og har et godt forhold til, siger Eriksen til BT.

Tidligere var Spanien Eriksens foretrukne destination, men det har ændret sig, og danskeren er nu klar til at give enten Tyskland eller England chancen.

01.06.2013

Klopp: Weidenfeller er verdens bedste

– Jeg ved ikke, ud fra hvilke kriterier den slags besluttes. Men han var den bedste målmand i verden i denne sæson. Sådan er det, siger Klopp til bild.de.

– Det er meget svært at få øje på en fejl fra Roman i denne sæson.

29.05.2013

Overmars: Ingen BVB-kontakt om Eriksen

– Der er historier i den danske presse, men jeg kan afvise, at Dortmund har henvendt sig, siger sportsdirektør Marc Overmars ifølge den hollandske udgave af Goal.

Det menes at Ajax kræver over 100 millioner kroner for den danske guldfugl, som i januar 2009 kom til Holland fra OB.

29.05.2013

Eriksen: Dortmund ville være godt for mig

– Det har jeg sagt før. Dortmund ville da absolut være en af de muligheder, der ville være god for mig. Det er selvfølgelig ikke den eneste, men det er bestemt en mulighed, hvis det kommer, siger Christian Eriksen.

28.05.2013

Werder-stopper får fem år i Dortmund

Werder Bremens Sokratis Papastathopoulos er landet i Dortmund. Den 24-årige forsvarsspiller får en femårig kontrakt med de tyske vicemestre.

– Han er en spiller, der kan spille flere pladser i forsvaret, og vi ser et stort potentiale i ham, siger sportdirektør Michael Zorc ifølge klubbens Twitter-profil.

28.05.2013

Felipe Santana skifter til ærkerivalerne

Felipe Santana foretager det kontroversielle skifte fra Dortmund til ærkerivalerne Schalke 04. Her har forsvarsspilleren fået kontrakt til sommeren 2016.

27.05.2013

Lewandowski-agent: Et spørgsmål om tid

– Robert skal til Bayern denne sommer. Der er ingen grund til at påstå andet. Robert vil væk, og det kommer til at ske, siger Cezary Kucharski til TVN24 og tilføjer:

– Det er et spørgsmål om tid. Det kan ske inden for en uge eller om to-tre uger. Vi venter på klubben og arbejder på skiftet. Robert har brug for en ny udfordring, nye folk omkring sig og en ny træner.

26.05.2013

Klopp: Ikke vores sidste finale

– Først og fremmest skal der lyde et tillykke til Bayern og Jupp. Vi havde selv mulighed for at vinde helt indtil den bitre ende, men marginalerne var på Bayerns side til sidst.

– Jeg har sagt til spillerne, at vi kommer tilbage. Måske ikke tilbage til Wembley, men i hvert fald tilbage i en ny finale. Det var mine ord til dem, siger Klopp ifølge uefa.com.

25.05.2013

Robben matchvinder i medrivende finale

Bayern München er europæiske mestre for femte gang, efter at de lørdag fortjent besejrede Dortmund med 2-1 i en ualmindeligt underholdende og chancerig Champions League-finale på Wembley. Arjen Robben blev matchvinder med en scoring et minut før tid.

Kampen i tal
0-1 Mandzukic (60.)
1-1 Ilkay Gündogan (Straffe 68.)
1-2 Robben (89.)

Roman Weidenfeller – Lukasz Piszczek, Neven Subotic, Mats Hummels, Marcel Schmelzer, Sven Bender (90. Nuri Sahin), Ilkay Gündogan, Jakub Blaszczykowski (90. Julian Schieber), Marco Reus, Kevin Großkreutz, Robert Lewandowski

Tilskuere: 86.300

24.05.2013

Optakt til CL-finalen i LIGA på P3

Dagen inden Champions League finalen var bvbfan.dk og den kvindelige formand for Bayern Munchens danske fanklub repræsenteret hos de to humørfuldte og gode gutter Tobias Hansen og Erling Thisted på P3.

Det var i al beskedenhed en stor oplevelse.

24.05.2013

Lukaku flirter med Dortmund

Chelsea-ejede Romelu Lukaku ved endnu ikke, om han igen skal lejes ud. Men hvis han skal, er han tiltrukket af Dortmund.

– Jeg starter næste sæson i Chelsea, og så vil jeg snakke med ledelse om, hvad det bedste er. Jeg er realistisk. Jeg skal udvikle mig og have spilletid. Dortmund vil være et spændende valg, siger Lukaku ifølge The Sun.

22.05.2013

Knust Götze misser ChL-finalen

– Finalen var mit mål, og jeg har kæmpet hårdt i de seneste uger. Jeg er utrolig ked af, jeg ikke kan hjælpe holdet i denne vigtige kamp. Men jeg har fuld tillid til gutterne og rejser med til London for at støtte dem, siger Götze til klubbens hjemmeside.

21.05.2013

Klopp regner med tre-fire år mere i BVB

– For tiden tænker jeg ikke på andet. Hvis jeg gik ud til klubberne og sagde, ’hej, giv mig et tilbud’, kunne det være, der skete noget. Men jeg er ikke interesseret, fordi for mig at se er det her verdens mest interessante fodboldprojekt. Hvis der er nogen, der vil have mig om tre eller fire år, så kan vi snakke. Men nu er det her det bedste sted for mig, siger Klopp til the Guardian.

Klopp fortæller desuden, at han blev kontaktet af både Bayern München og Hamburger SV, da han var træner i Mainz, men det endte altså med Dortmund.

14.05.2013

Olsen: Eriksen passer i Dortmund

– Det handler om at tage det rigtige skridt. Der er mange gode klubber, hvor forholdsvist hurtigt kunne blive en god spiller. Dortmund er en af dem. Bundesligaen kunne godt ligge til ham, fordi han er utrolig løbestærk, og fordi han i Bundesligaen vil få lidt mere plads end i d andre store ligaer, siger Morten Olsen til BT.

– Dortmund er en klub, som har unge spillere og en tydelig spillestil. Så når den er interesseret i Christian, som den øjensynligt er, er det, fordi den tror på, at han passer ind i spillestilen. Det kunne meget vel være den rigtige klub for ham, siger han.

13.05.2013

Eriksen: Vil gerne spille for Dortmund

– Dortmund er en klub, jeg gerne ville spille for. Jeg tror, jeg ville passe godt til den fodbold, de spiller. Dortmund spiller flot angrebsfodbold, siger Eriksen ifølge De Telegraaf.

Eriksen har kontrakt i Ajax indtil sommeren 2014. Han har meldt ud, at han enten vil forlænge aftalen eller skifte klub denne sommer.

12.05.2013

De Boer: Dortmund interesseret i Eriksen

– Jürgen Klopp ringede til mig for at lykønske med titlen. Derefter spurgte han til Christians situation. Han er bestemt interesseret, siger De Boer til Voetbal International.

11.05.2013

Avis: Dortmund har spurgt på Eriksen

De Telegraaf skriver lørdag, at Dortmund har henvendt sig til Ajax for at finde ud af, hvordan klubben står i forhold til et salg af den danske guldfugl. Tidligere har det på rygtebasis været nævnt, at hollænderne kræver 150 millioner kroner for Eriksen.

Træner Frank De Boer vil ikke forholde sig til historien men siger dog, at han mener Eriksen vil passe fint ind i tysk fodbold.

06.05.2013

BVB og Roman Weidenfellers forlænger samarbejdet indtil sommeren 2016.

– Jeg har aldrig tænkt på at skifte klub. Dortmunds fremgang de seneste år er unik, og jeg ønsker fortsat at være en vigtig del af fremtiden, siger Weidenfeller til klubbens hjemmeside.

01.05.2013

Dortmund-boss fulgte drama fra toilettet

Dortmunds administrerende direktør Hans-Joachim Watzke valgte af ren nervøsitet at låse sig inde på toilettet i overtiden af semifinalen mod Real Madrid.

– Jeg frygtede at få hjertestop. Jeg låste mig inde på toilettet og holdt mig for ørerne Da jeg ikke hørte stadion eksplodere i endnu et jubelbrøl, vendte jeg tilbage i allersidste minut. Vi har bare tradition for at være involveret i kæmpe dramaer, siger Hans-Joachim Watzke ifølge uefa.com.

01.05.2013

Lettet Klopp giver lov at feste

– Spillerne fortjener et par fridage efter sådan en kamp. De skal have lov at fejre momentet. Hvis ikke jeg gav lov til det, ville jeg være en stor idiot, siger Klopp ifølge Sky Sports.

Det er første gang, at Klopp står foran en europæisk finale. Han blev hentet til Dortmund i 2008 fra Mainz.

01.05.2013

Lewandowski: Karrierens højdepunkt

– Vi er i finalen, og det er min karrieres højdepunkt. Det var en svær kamp for os, men alt var fint indtil deres første mål. Derefter var det farligt, men vi holdt stand, og nu er det ligegyldigt, for vi vandt samlet, siger Lewandowski til uefa.com og tilføjer:

– De sidste fem minutter var virkelig lange – det føltes som ti minutter for mig, ikke fem. Det er min og dette holds første finale, og nu vi må se, hvem vi skal møde. De næste tre uger skal bruges til at forberede os grundigt.

30.04.2013

Dortmund klar til Champions League finalen

Karim Benzema og Sergio Ramos nettede sent og skabte en meget spændende afslutning på Santiago Bernabeu, men Real Madrid måtte nøjes med 2-0, og Dortmund er i Champions League-finalen med 4-3 samlet.

Finalen spilles den 25. maj på Wembley.

26.04.2013

Christian Eriksen kender til Dortmund interesse

– Jeg har godt læst det. Det er dejligt at blive sat i forbindelse med så god en klub. Men jeg tænker virkelig kun på én ting. Jeg vil være mester, og derefter må vi se. Jeg forlænger min kontrakt, hvis der ikke sker noget. Jeg har så meget at takke Ajax for. Jeg skifter ikke herfra transferfrit, siger Christian Eriksen til Algemeen Dagblad.

26.04.2013

OB missede Dortmund-bomber

OB’s sportsdirektør Kim Brink var i efteråret 2007 i Polen for at kigge på spillere, og så blandt andet en kamp med Znicz Pruszkow i den næstbedste række, hvor en vis Robert Lewandowski gjorde sig godt bemærket. Men ikke nok til, at Brink slog til.

Det fortæller Stanislav Kempa, der dengang arbejdede sammen med Dortmund-angriberens agent.

– Vi så kun de første 45 minutter, da vi skulle nå frem til en anden aftale. Men på den halvleg havde Robert lavet to mål og lagt op til tre andre. Han var i en klasse for sig, selv om han kun lige var fyldt 19 år, siger Kempa til Ekstra Bladet og fortsætter:

– Kim var imponeret, men heller ikke mere end det. Jeg fortalte ham, at bolden lå på deres banehalvdel, og jeg vurderede, at de kunne få ham for ca. tre millioner kroner

Lech Poznan løb i stedet med Lewandowski dengang, mens OB et halvt års tid senere købte den senere Superliga-topscorer Peter Utaka.

25.04.2013

bvbfan.dk i 24/7

bvbfan var dagen efter BVB’s flotte 4-1-sejr mod Real Madrid i morgenradioen for at fortælle lidt om resultatet og kærligheden til BVB og Jürgen Klopp.

– Jeg tror udebanemålene bliver ret afgørende, så da Real Madrid scorer kort før pausen må jeg indrømme, at jeg var ved at mste troen – men heldigvis spiller drengene en god anden halvleg, siger Hans V. Jensen.

25.04.2013

Klopp regner med Lewandowski næste år

Fire mål mod selveste Real Madrid i Champions League-semifinalen i går gjorde Robert Lewandowski til den mest omtalte angriber i dagens europæiske medier.

Samtidig kunne polakkens agent, Maik Barthel, berette, at man allerede er enige med en ny arbejdsgiver fra næste sæson.

– Efter hvad jeg kan forstå, vil Robert stadig være her næste år. Faktum er, at vi klarer os rigtig godt i denne sæson. Hvorfor skulle vi tænke på næste år? Ingen ved, hvad der sker næste år, siger Jürgen Klopp, ifølge goal.com.

Selvom Klopp altså regner med Lewandowski også næste sæson, har han noteret sig udtalelserne fra spilleragenten i dagens medier.

– Jeg kan ikke forstå, hvorfor en agent taler om en spiller, som er under kontrakt. Jeg har gjort mig mange besynderlige tanker omkring dette, lyder det fra Klopp.

23.04.2013

BVB vil ikke lade Lewandowski smutte

I dag kom det frem, at Mario Götze til sommer skifter fra Dortmund til Bayern München. Derfor vil direktør Hans-Joachim Watzke gå langt for at holde Robert Lewandowski i klubben næste sæson.

– Det er mit absolutte ønske, at han spiller næste sæson hos BVB, siger Watzke til Sport Bild.

BVB-bossen regner ikke med at kunne udfordre Bayern, når det kommer til at tiltrække de absolutte stjernespillere.

– Bayern vil fortsat gå efter toptalenterne. Det handler også om at svække konkurrenterne. Vi kalkulerer med angreb fra München, alle solidaritetsytringer til trods. Vi forsøger at forsvare os med vores midler. Så må vores spillere vælge, hvilken klub der præsenterer den bedste pakke, siger Watzke.

Dortmund scorer angiveligt 275 millioner kroner for 20-årige Mario Götze.

23.04.2013

Afklaret Klopp: Götze har valgt Guardiola

– Mario har ikke fravalgt sine holdkammerater. Han har valgt mulighed for at arbejde med en exceptionel træner, Pep Guardiola. Jeg kan ikke forkorte mig selv med 15 centimeter og begynde at snakke spansk, men jeg ville gerne have fortsat med at arbejde med ham, siger Klopp ifølge Bild og fortsætter i en humoristisk tone:

– Men jeg vil også fortsætte med at arbejde med ‘Kuba’. Og ham med mig. Han vil ikke arbejde med Pep. Han vil fortsætte med mig. Håber jeg.

Klopp, der har kendt til transferen små to uger, minder desuden de ophidsende Dortmund-fans om, at man selv lavede et lignende nummer for et år siden, da BVB kaprede Marco Reus i Gladbach.

23.04.2013

Götze skifter til Bayern

– Vi er alle selvfølgelig massivt skuffede, men det skal understreges, at Mario og hans agent har handlet i henhold til kontrakten, siger Dortmund-boss Hans-Joachim Watzke ifølge klubbens hjemmeside.

23.04.2013

Avis: Mario Götze skifter til Bayern

Den tyske avis Bild skriver tirsdag, at Mario Götze har en aftale med Bayern München om et sommerskifte.

Transferkuppet er ifølge avisen afklaret med Götze, som allerede har forhandlet sine personlige krav på plads med Bayern. Han kan se frem til en klækkelig lønstigning ved at rykke sydover.

20-årige Götze har været i Dortmund siden 2001. Han har kontrakt med klubben indtil 2016.

18.04.2013

Klopp: Jeg bliver i Dortmund

Den succesrige træner er senest blevet nævnt som en mulig arvtager i Real Madrid, klubbens semifinalemodstander, hvor José Mourinho nærmes dagligt rygtes på vej mod et sommerskifte.

– Jeg er træner for Dortmund i næste sæson, medmindre der sker noget drastisk, og de vælger at fyre mig, siger Klopp ifølge AS.

– Jeg har intet mere at sige end det – jeg er Dortmund-træner næste år. Hvis mit navn bliver nævnt som en mulig afløser for Mou, så er det en ære. Men jeg er helt sikkert også i Dortmund næste år.

17.04.2013

BVB og Kehl forlænger samarbejdet

Dortmunds rutinerede anfører Sebastian Kehl har forlænget sin kontrakt med klubben frem til sommeren 2014.

– Vi glæder os over, at vi har kunne forlænge yderligere et år med Sebastian Kehl, som er en vigtig ledertype og en figur, folk kan identificere sig med, siger sportsdirektør Michael Zorc ifølge transfermarkt.de.

Sebastian Kehl har spillet i Dortmund siden 2001 og er i alt noteret for 280 kampe for klubben.

10.04.2013

Klopp: Føles som et mesterskab

– Jeg og alle andre på bænken var tæt på hjertestop, da vi scorede til sidst. Jeg har samme følelse som da vi vandt mesterskabet sidste år. Alle fodboldkampe burde være som i aften, siger Klopp, der kunne se Marco Reus og Felipe Santana vende kampen på hovedet i overtiden.

Træneren tog dog også de kritiske briller på i sit interview med tyske Sky Sport.

– For første gang i år viste vi nerver. Vi var uinspirerede at se på. Malaga forsvarede sig godt, men vi var også lette at dæmme op for. Når vi udviser sådan en moral til sidst er det alligevel retfærdigt, vi er videre.

09.04.2013

Subotic: Det vildeste i karrieren

Champions League-historien blev en anekdote rigere, da Dortmund i overtiden vendte 1-2 til 3-2 på mål af Marco Reyes og Felipe Santana og avancerede til semifinalen på Malagas bekostning.

– Jeg kan slet ikke fatte det, det må stå som den vildeste oplevelse i min karriere. Det er en uforglemmelig kamp for alle, både for os selv og for fansene.

– Indtil videre har vores færd i Champions League været som taget ud af en Hollywood-film. Jeg krydser fingre for eventyret også får en lykkelig slutning, siger Subotic ifølge uefa.com.

Dortmund står foran klubbens første Champions League-semifinale siden 1998.

09.04.2013

BVB i semifinalen efter to overtidsmål

Malaga var på vej mod semifinalerne i Champions League, men med to mål i overtiden og en 3-2-sejr snuppede Dortmund billetten.

Kampen i tal:

0-1 Joaquín (25.)
1-1 Robert Lewandowski (40.)
1-2 Eliseu (82.)
2-2 Marco Reus (90.)
3-2 Felipe Santana (90.)

Roman Weidenfeller – Lukasz Piszczek, Neven Subotic, Felipe Santana, Marcel Schmelzer, Sven Bender (72. Nuri Sahin), Ilkay Gündogan (86. Mats Hummels), Jakub Blaszczykowski (72. Julian Schieber), Mario Götze, Marco Reus, Robert Lewandowski

Tilskuere: 65.800

Klart den mest medrivende kamp bvbfan.dk har oplevet med BVB til dato.

21.03.2013

Dortmund lurer på City-topscorer

Edin Dzeko kan være på vej tilbage til Bundesligaen, hvor mestrene Dortmund holder øje med den målfarlige bosnier.

– Der er ingen tvivl om, at Edin Dzeko er en verdensklasseangriber. Han er en fremragende frontløber, som vi bestemt er interesserede i. Men der er et økonomisk aspekt i det, siger sportsdirektør Michael Zorc til Bild.

– Det handler om økonomi, for Edin Dzeko har en kontrakt, der løber længere end til sommer, med Manchester City.

04.03.2013

Watzke: Vil investere tydeligt næste sæson

– Vi vil investere tydeligt i den kommende sæson, og det uden at optage en eneste Euro i gæld. Vi vil forsøge at gøre spidsen og bredden lidt mere voluminøs, siger Hans-Joachim Watzke ifølge Sport1.

03.03.2013

Watzke: Behøver ikke sælge Lewandowski

– Vi er ikke afhængige af at få en transfersum ud af Robert, hvis vi i stedet kan opnå større succes i næste sæson.

– Vi har allerede tjent 40 millioner euro på at være med i Champions League, hvilket er meget mere, end vi kunne få ud af et salg af Robert Lewandowski.

– Men hvis en anden klub er klar til at betale en meget høj pris, vil vi overveje tilbuddet.

28.02.2013

Zorc bekræfter: Lewandowski tabt for os

– Robert forlænger ikke sin kontrakt, så det betyder, at han senest forlader os ved kontraktens udløb i 2014, siger Dortmunds sportsdirektør Michael Zorc til Sky Deutschland.

Både Bayern München og Manchester United meldes klar til at tage over.

25.02.2013

Agent antyder Lewandowski-exit

– Alle, der har fulgt Roberts karriere, ved, at han ikke har spillet i nogen klub mere end to år. I Dortmund er han i gang med sin tredje sæson. Hvis man kan læse mellem linjerne, vil man vide, hvad det betyder, siger hans agent Cezary Kucharski ifølge transfermarkt.de.

– Robert har truffet sin beslutning. Han alene vil afgøre, hvornår det er tid til at offentliggøre den, siger agenten.

16.02.2013

Watzke: Usandsynligt Lewandowski forlænger

– Min personlige vurdering er, at det ikke længere er særlig sandsynligt, at han forlænger sin aftale i Dortmund, siger Watzke ifølge Der Westen.

Lewandowskis nuværende kontrakt udløber i sommeren 2014. Hvis Dortmund skal have en fornuftig pose penge for angriberen, skal et salg dermed ske i det kommende transfervindue.

05.02.2013

BVB og Grosskreutz forlænger samarbejdet

– Kevin har altid været en god integreret spiller i Borussia Dortmund. Vi er glade for at have forlænget med endnu en spiller, der på den lange bane er en nøglespiller, siger sportsdirektør Michael Zorc ifølge Kicker.

Den nye kontrakt gælder frem til 2016.

05.02.2013

Lewandowski: Fokuserer på Dortmund

Et vildt rygte fra Sky Sports Italia sætter Robert Lewandowski i forbindelse med Bayern München, men selv siger angriberen, at han fokuserer fuldt ud på Dortmund.

– Under alle omstændigheder er jeg der sæsonen ud. Det er det vigtigste, jeg koncentrerer mig kun om Borussia, siger Lewandowski til Bild.

29.01.2013

Klopp: Spillere må tilpasse sig økonomisk

Dortmund-angriberen Robert Lewandowski har længe været sat i forbindelse med andre klubber, og bosniske Edin Dzeko har været nævnt som mulig afløser. Han skal dog vide, at tyskerne ikke afviger fra deres lønningsprincipper.

– Dzeko er en fantastisk angriber. Det er Falcao for eksempel også. Det skal dog siges om den slags spillere: I Dortmund er alt sat op efter forholdene og en lønningsstruktur. Det afviger vi ikke fra, uanset hvem spilleren er, siger træner Jürgen Klopp til Sports Image.

– Det er op til spilleren at gøre. Hvis og når Robert Lewandowski skifter, skal en ny angriber acceptere vores forhold. Så er han interessant. Hvis en spiller vil skifte hertil, skal han tilpasse sig økonomisk. Så kan han have det sjovt, sikkert også sjovere end i hans tidligere klubber, siger han.

Dortmunds direktør Hans-Joachim Watzke har tidligere meldt ud, at man kan ende med at sælge angriberen Robert Lewandowski af økonomiske hensyn.

26.01.2013

Sahin: Var aldrig glad i Madrid

– Jeg kan kun ramme mit topniveau, når jeg er glad. Og det var jeg langt fra i Real Madrid og Liverpool. Så derfor kom jeg hjem til Dortmund. Og så tror jeg, at det hele havde været anderledes, hvis jeg ikke var blevet skadet i Madrid, siger Sahin ifølge Ruhr Nachrichten.

13.01.2013

Klopp jubler over Sahin-retur

– Vi bliver nødt til at give ham tid til at komme på plads og komme ind i vores system, hvilket godt kan tage et par uge. Men Nuri er en fantastisk spiller af den højeste kaliber, og han giver os flere muligheder på midtbanen. Takket være hans tilstedeværelse kan vi integrere flere offensive spillere, siger Klopp ifølge Soccerway.

11.01.2013

Nuri Sahin vender hjem til Dortmund

Borussia Dortmund har hentet Nuri Sahin hjem fra Real Madrid på halvandet år lang lejeaftale med købsoption.

Den tyrkiske midtbanespiller var en bærende figur i Dortmunds første mesterskabssæson og drog efterfølgende til Real Madrid formedelst 75 millioner kroner, men her fandt han aldrig fodboldlykken, blandt andet fordi en skade forhindrede ham i at hævde sig i sin første tid i klubben.

Et lejemål i Liverpool, hvor Sahin, der gør sig bedst som dybdeliggende spilfordeler, primært blev brugt som 10’er, var heller ingen succes, og nu er den pasningsstærke midtbanespiller så tilbage, hvor han har spillet sit bedste fodbold.

Nuri Sahin er født i Tyskland og blev i 200 opsnappet af Dortmund som 11-årig.

06.01.2013

BVB forlænger med Subotic og Bender

Dortmund har i dag sikret sig kontraktforlængelser med forsvarskrumtappen Neven Subotic, der har skrevet kontrakt til 2016, og midtbanespilleren Sven Bender, der bliver til 2017.

06.01.2013

Perisic solgt til Wolfsburg

Ivan Perisic har gennemført sit skifte fra Dortmund til Wolfsburg. Den 23-årige kroatiske landsholdsspiller får kontrakt frem til sommeren 2017.

P