Arkiv 2014

29.12.2014

Mkhitaryan slår 40-årig i armensk kåring

Dortmunds Henrikh Mkhitaryan har for fjerde år i træk snuppet prisen som årets spiller i Armenien. Den 40-årige landsholdskeeper Roman Berezovsky blev toer.

Tredjepladsen til til den tidligere Randers-spiller Robert Arzumanyan, der netop er skiftet til russiske Amkar Perm.

23.12.2014

Watzke: Klopp er den rigtige for os

Efter et skrækkeligt efterår i Bundesligaen vendte Dortmunds direktør Hans-Joachim Watzke søndag den sportslige situation med sportsdirektør Michael Zorc og træner Jürgen Klopp.

Watzke understreger, at opbakningen til Klopp er total.

– Enhver sten er blevet vendt. At give Klopp et ultimatum ville være perverst. Vi står 100 procent sammen om det her, det kan intet ændre. Vi har ingen tvivl; vi er overbevist om, han er den rigtige for os.

– For ganske kort tid siden blev han hyldet helt op i himlen, og det er de samme mennesker, som nu mener, hans tid er ovre. Det synes jeg er pinligt, siger Watzke til Bild.

22.12.2014

Dong-Won Ji skifter til Augsburg

Dortmund hentede denne sommer den koreanske angriber Dong-Won Ji til klubben på en fri transfer fra Sunderland, men han har på ingen måde slået igennem i klubben. Derfor har Dortmund nu valgt at lade ham skifte til Bundesliga-rivalerne fra Augsburg med øjeblikkelig virkning.

22.12.2014

Dortmund køber Salzburg-stjerne

Dortmund meddeler, at de har hentet Salzburgs slovenske stjernespiller Kevin Kampl.

Den slovenske midtbanespiller har med stor succes gjort sig i Salzburg de seneste to og et halvt år, og han blev fornyligt kåret til bedste spiller i den østrigske liga i 2014.

Kampl tiltræder ved årskiftet på en aftale, der gælder til sommeren 2019.

22.12.2014

Zorc: Kan løse det sammen

Dortmund er inde i en elendig stime i Bundesligaen. Klubben har de seneste år været førsteudfordrer til Bayern München, men i denne sæson er Dortmund midtvejs i sæsonen næstsidst i Bundesligaen.

Det skal dog ikke få træner Jürgen Klopp til at frygte for sit job.

– Hans-Joachim Watzke, Jürgen Klopp og jeg selv satte os søndag ned og diskuterede og analyserede situationen, siger sportsdirektør Michael Zorc til Kicker.

– Vi er alle overbevist om, at vi kan komme ud af denne svære situation sammen.

11.12.2014

Watzke: Reus ville elske at blive her

– Jeg tror helt fundamentalt, at Marco ville elske at blive her, for han er vild med byen, og han elsker Borussia Dortmund, siger Hans-Joachim Watzke ifølge Bild.

– Men jeg er sikker på, at folk, der er interesserede i, at han skifter, vil give ham nogle andre argumenter.

02.12.2014

Klopp kaster ikke håndklædet i ringen

Dortmund har haft en uhørt svær sæsonstart, hvor holdet efter 13 runder ligger sidst i Bundesligaen.

– Så svært som det er nu, havde jeg ikke forestillet mig, det skulle blive, men efter de sidste to-tre uger er jeg ikke længere overrasket. Der er flere årsager. Rigtig mange skader og indkasserede mål så det nærmest er latterligt. Jeg har ikke i sinde at træde tilbage.

– Jeg er her 100 procent eller slet ikke, og så længe Dortmund vil have mig, vil jeg blive. Jeg er en fighter, jeg er en bedre træner nu, end jeg var i 2012, men det kan man ikke se på tabellen. Jeg har aldrig forestillet mig, at solen altid vil skinne på mig, siger Klopp til Sport1.de.

17.10.2014

Watzke: Træt af Bayern

Dortmunds direktør Hans-Joachim Watzke er godt træt af, at Bayern München altid er ude efter hans spillere. Han erkender, hans forhold til Bayerns Karl-Heinz Rummenigge er dårligt.

– Der findes spillere her i Dortmund, som gerne spiller for 20 procent mindre. Men det er ikke det samme at spille for 50 procent mindre. Og det er dér, Real Madrid og Bayern München kommer ind i billedet. Det er som om, at de altid vil have vores spillere, siger direktør Hans-Joachim Watzke til TZ.

Watzke forklarer, at hans forhold til Bayerns formand Karl-Heinz Rummenigge ikke er det bedste.

– Det er rigtigt, vores forhold ikke er varmt. Der findes mennesker, jeg holder mere af end ham. Verden har dog ikke brug for, at Watzke og Rummenigge er venner. Det er der ingen, der dør over, lyder det.

Marco Reus har angiveligt en frikøbsklausul i kontrakten, som Rummenigge og co. holder øje med.

17.10.2014

Bayern overvejer Marco Reus

– Hvis en tysk landsholdsspiller har en frikøbsklausul i sin kontrakt, er Bayern forpligtede til at tænke på ham. Vi kender Marco Reus’ klausul, siger formand Karl-Heinz Rummenigge til Sport1.

– Om vi gør noget, kan jeg ikke sige. Vi har internt snakket lidt om det. Der er mange andre store klubber fra andre lande, der vil være interessede i at hente Marco Reus.

14.10.2014

Grosskreutz flirter med FC Köln

– Jeg er ikke afvisende over for at spille for Köln en dag. Men først vil jeg forlænge med Dortmund, siger Grosskreutz ifølge Bild.

13.10.2014

Lyngby-dreng til prøvetræning i Dortmund

Lyngbys U16-landsholdsspiller Jacob Bruun Larsen drager i næste uge til Borussia Dortmund til en prøvetræning i den tyske storklub.

– Jeg vil ikke af sted for enhver pris. Alt skal passe sammen. Det skal være det helt rigtige sted, siger Larsen til Ekstra Bladet.

I første omgang skal Jacob Bruun Larsen til Dortmund i tre dage i næste uge. Jacob Bruun Larsen, der er aktuel på U16-landsholdet, har tidligere vist sig frem i både PSV Eindhoven og Liverpool.

01.10.2014

Hummels: Tjener rigeligt i Dortmund

Mats Hummels har længe været jagtet af større europæiske klubber, som kan tilbyde større lønninger end i Dortmund, men det er ikke utopisk for ham at tænke på, at han bliver i Dortmund hele karrieren.

– Der vil altid være nogen, som kan betale mere end Dortmund, men Dortmund har rykket sig meget i mine år her, og under alle omstændigheder, tjener jeg nok her, siger Hummels til Bundesliga Magazin International.

Mats Hummels bliver altså gerne i Dortmund og bruger andre spillere, som har spillet hele deres karriere i samme klub, som eksempel på, at klubskifter ikke er et must.

– Der findes spillere, som alle er fantastiske, som Paolo Maldini i Milan eller Steven Gerrard. Det ville have glædet mig enormt, hvis Gerrard havde vundet mesterskabet med Liverpool. Messi har også altid spillet for Barcelona.

– Det er sjældent, man finder et hold, hvor spillerne virkelig kan lide hinanden. Hvis man er så heldig, at man spiller på et meget højt niveau sammen med sine venner, skal man gøre det, så længe det er muligt, siger Hummels.

10.09.2014

Hummels takkede nej til frikøbsklausul

Mario Götze forlod Dortmund, fordi Bayern München udløste hans frikøbsklausul, og Marco Reus har også en frikøbsklausul. Men Mats Hummels takkede nej til en sådan, da han forlængede i 2012.

– Jeg kunne have haft en, hvis jeg havde insisteret på det. Men jeg besluttede mig bevidst imod det. Med forlængelsen i 2012 – med fem år til 2017 – ville jeg sende et signal, siger Hummels til Transfermarkt og fortsætter:

– Der er for tiden ingen klub i verden, hvor jeg ville være lykkeligere.

Hummels mener, at det var lidt af et lykketræf, at han i sin tid skiftede fra Bayern München til Dortmund.

– Hvis Bayern ikke havde købt Breno for 90 millioner kroner i 2007, så var jeg heller ikke skiftet. Sådan går det nogle gange i fodbold. Jeg blev praktisk talt, og heldigvis, tvunget. For min karriere var det det bedste, der kunne ske, siger Hummels.

10.09.2014

BVB øger aktiekapitalen til 690 mio. kr.

Dortmund har afsluttet aktieemissionen og øger aktiekapitalen til 690 millioner kroner. De tre strategiske investorer Evonik, Signal Iduna og Puma har købt over halvdelen af de nye aktier.

Direktør Hans-Joachim Watzke fortæller, at pengene blandt andet skal bruges til at gøre klubben gældsfri.

Knap 15 millioner af de nye aktier har de tre strategiske partnere, Evonik, Signal Iduna og Puma, sat sig på. Tilsammen ejer de omkring 25 procent af aktierne i BVB.

02.09.2014

BVB og Erik Durm forlænger samarbejdet

– Erik er en fantastisk, nede-på-jorden knægt, der passer perfekt ind hos Dortmund. For os var det åbenlyst at forlænge hans kontrakt efter hans glimrende sportslige udvikling, siger sportsdirektør Michael Zorc til klubbens hjemmeside.

Den nye kontrakt gælder frem til sommeren 2019.

01.09.2014

Mainz lejer Jonas Hofmann

– Jonas Hofmann har et rigtig stort potentiale. Vi tror på Jonas, og vi er derfor i fællesskab med ham blevet enige om, at det giver mening for ham at samle erfaring på højeste niveau, siger BVB-sportsdirektør Michael Zorc til klubbens hjemmeside.

31.08.2014

Dortmund køber Kagawa hjem

– I løbet af de seneste dage er muligheden for at hente Shinji Kagawa tilbage fra Manchester United til Dortmund for føste gang dukket op, siger sportsdirektør Michael Zorc til klubbens hjemmeside.

– Den mulighed har vi selvfølgelig udnyttet, da vi dermed kan tilføje enorm kvalitet til truppen.

Kagawa har skrevet under på en 4-årig aftale.

29.08.2014

Medier: Kagawa til lægetjek i Dortmund

Ifølge flere engelske medier er Shinji Kagawa snublende nær et skifte fra Manchester United hjem til sin tidligere klub Borussia Dortmund.

25.08.2014

Klopp: Har en god fornemmelse med Reus

– Jeg har en rigtig god fornemmelse med Marco Reus. Han bliver hos os i en del år, siger Klopp til ZDF.

Marco Reus har kontrakt med Dortmund frem til sommeren 2017, men har angiveligt en forholdsvis lav frikøbsklausul der træder i kraft i sommeren 2015.

21.08.2014

BVB vil hente en milliard på børsen

Borussia Dortmund foretager endnu en aktieemission, så klubben denne sommer kan hente over en milliard kroner på børsen. Tre hovedsponsorer forlænger langsigtet.

Borussia Dortmund satte i juni en aktieemission i søen. Nu foretager BVB endnu en kapitaludvidelse. Hvis den går efter planen, kan klubben hente over en milliard kroner på børsen denne sommer. Det skriver klubben på sin hjemmeside.

Denne gang udbyder klubben 24,5 millioner nye aktier til nominelt 34,74 kroner stykket. Sponsorerne Puma, Signal Iduna og Evonik melder, at de er klar til at tegne op til 17,6 millioner af aktierne. Eksisterende aktionærer har fortegningsret.

De tre sponsorer forlænger også deres engagement i Dortmund: Puma fortsætter til 2020, Signal Iduna fortsætter som stadionsponsor til 2026, mens Evonik kører videre til 2025.

13.08.2014

Dortmund vandt den tyske Super Cup

Dortmund vandt sikkert med 2-0 over Bayern München med Pierre-Emile Højbjerg i startopstillingen i onsdagens tyske Super Cup og sikrede sig dermed sæsonens første titel.

Kampen i tal

1-0 Henrikh Mkhitaryan (23.)
2-0 Pierre-Emerick Aubameyang (62.)

Mitchell Langerak – Marcel Schmelzer (46. Erik Durm), Matthias Ginter, Sokratis, Lukasz Piszczek, Sebastian Kehl, Henrikh Mkhitaryan, Oliver Kirch (85. Sven Bender), Jonas Hofmann, Pierre-Emerick Aubameyang (63. Adrian Ramos), Ciro Immobile

Tilskuere: 80.667

11.08.2014

BVB forlænger med succesrig direktør

– Hans-Joachim Watzke har lavet et fremragende stykke arbejde de seneste år. Han var arkitekten bag Dortmunds fortid, en konstruktør af nutiden og vil nu videreudvikle denne fantastiske klub, siger Dortmund-præsident Reinhard Rauball til klubbens hjemmeside.

55-årige Watzke har lagt tre år oven i sin nuværende aftale, så er han er i klubben til udgangen af 2019. Watzke har siden 2005 været direktør i Dortmund.

06.08.2014

Dortmund-boss sur på Bayern-boss

Bayern München-direktør Karl-Heinz Rummenigge har den seneste uges tid adskillige gange kommenteret på Dortmund-stjernen Marco Reus’ kontraktforhold.

– Borussia Dortmund har med stor ærgrelse noteret sig, at Karl-Heinz Rummenigge med tre dages intervaller udtaler sig om interne forhold i BVB. Vi er sikre på, at alle fodboldfans kan gennemskue intentionerne bag, siger Dortmund-direktør Hans-Joachim Watzke til Dortmunds hjemmeside og tilføjer:

– Karl-Heinz Rummenigge accepterer med denne taktiske adfærd at yderligere forværre det allerede spændte forhold mellem Dortmund og Bayern. Som arbejdsgivere fortsætter vi i fremtiden naturligvis vores linje og udtaler os ikke om vores ansattes kontraktlige forhold.

01.08.2014

Aubameyang afviser Dortmund-exit

– Jeg har kontrakt med Dortmund frem til 2018. Jeg har aldrig ønsket at forlade klubben, og det gør jeg stadig ikke. Der har ikke været nogen, der har forsøgt at lokke mig væk fra klubben, siger Aubameyang til Sport-Bild og fortsætter.

– Jeg har hørt rygterne om, at klubber fra Italien vil have mig, men det har jeg ingen interesse i, slutter Aubameyang.

Aubameyang kom til Dortmund sidste sommer fra franske Saint-Etienne.

30.07.2014

Kehl smider bindet

Lige siden Jürgen Klopps ankomst til Dortmund i 2008 har klubbens anfører heddet Sebastian Kehl, men det gør han ikke i den kommende sæson.

34-årige Kehl, der allerede har meddelt, at han stopperen karrieren efter denne sæson, er ifølge Dortmunds Twitter nu trådt tilbage som kaptajn.

– Jeg vil i det kommende år koncentrere mig om det sportslige, siger Kehl.

22.07.2014

Klopp: Reus og Hummels bliver her

Sommeren er rygtetid, og der er masser af snak og skriverier om Mats Hummels og Marco Reus. Blandt andet melder spanske medier, at Hummels skulle være på vej til Manchester United.

Vås, siger Dortmund-træner Jürgen Klopp. Begge spillere er også i BVB i næste sæson.

– Jeg kan forsikre, at der ingen som helst tegn er på, at de vil væk. Marco og Mats spiller også i den kommende sæson for os. Hvad handler det om i dag? Mats til ManU? For hvor meget? 150 millioner? Med sådanne summer kan I glemme det uanset hvad, siger Klopp til Ruhr Nachrichten.

17.07.2014

Ginter-skifte en realitet

Matthias Ginter skifter til Dortmund på 5-årig kontrakt.

16.07.2014

Bild: Ginter alligevel til Dortmund

– Vi er i nye samtaler. Før vi tager på træningslejr på fredag, falder der forhåbentlig en endelig beslutning, siger Fritz Keller til Bild.

13.07.2014

Götze sikrer Tyskland VM guld

Den tidligere Dortmund-profil Mario Götze sikrede Tyskland det fjerde verdensmesterskab med en sejr på 1-0 over Argentina.

Det lignede ellers længe en straffesparkskonkurrence, men efter 113 minutter dukkede indskiftede Mario Götze op i feltet efter et indlæg af Andre Schürrle, hvor Götze stod klar. Han tæmmede bolden og sparkede bolden i det lange hjørne til stor jubel blandt de tyske fans.

Kampen var en gentagelse af VM-finalerne fra 1986 og 1990, hvor de to hold også mødtes.

03.07.2014

Julian Schieber skifter til Berlin

Hertha Berlin har hentet den 25-årige angriber Julian Schieber efter to skuffende sæsoner i Dortmund.

27.06.2014

Hovedsponsor skyder 200 mio. kr. i BVB

Borussia Dortmunds hovedsponsor, Evonik, forlænger samarbejdet til 2025, smider 200 millioner kroner i klubkassen og erhverver 9,06 procent af aktierne i BVB.

– Den nye sponsoraftale giver BVB muligheden for også fremadrettet at spille med helt i toppen hjemme og i udlandet. Det er både en glæde og en forpligtelse for os, siger Hans-Joachim Watzke til klubbens hjemmeside.

Evonik har sponsoreret BVB siden 2006.

17.06.2014

Avis: Liverpool og BVB følger Blind

Ifølge hollandske De Telegraaf er både Liverpool og Borussia Dortmund ude efter Ajax-spilleren Daley Blind, der er kommet strålende fra land ved VM.

07.06.2014

Marco Reus ude af VM med skade

I aftes blev Marco Reus skadet i slutningen af første halvleg, da holdet vandt 6-1 over Armenien i den sidste testkamp før VM.

Reus måtte forlade banen efter en ankelskade, og i dag har scanninger vist, at der er tale om et beskadiget ledbånd. Det koster nu Reus VM-slutrunden.

– Marco har efterladt et glimrende indtryk i træningslejren og i de to kampe mod Cameroun og Armenien, og har sprudlet af spilleglæde. I vores forberedelser har han spillet en stor rolle. Det er virkelig ærgerligt, siger den tyske landstræner Joachim Löw ifølge Die Welt.

03.06.2014

Klopp: Immobile er en kriger

– Han er et rigtigt muskelbundt, der scorer fra alle vinkler og hidtil har spillet på et hold, der er blandt de mest løbestærke i italiensk fodbold. Han er altså vant til at investere meget, uden at det går ud over målfarligheden, siger Klopp til klubbens hjemmeside og fortsætter:

– Han kan, vil og skal stadig forbedre sig på mange områder. Og det vil vi hjælpe ham med. Han er en rigtig kriger. Jeg glæder mig. Han foretrak os foran mange andre klubber og glæder sig rigtig meget til Borussia Dortmund.

02.06.2014

Immobile får fem år i Dortmund

– I Ciro Immobile får vi en fleksibel og dynamisk angriber, der har gjort indtryk og slået igennem i en europæisk topliga. Han passer perfekt ind hos Borussia Dortmund med sine fremragende kvaliteter, siger sportsdirektør Michael Zorc til klubbens hjemmeside.

Serie A-topscoreren har skrevet under på 5-årig kontrakt.

29.05.2014

Avis: Dortmund løber med Serie A-topscorer

Den 24-årige Serie A-topscorer, Ciro Immobile, underskriver ifølge avisen Gazzetta Dello Sport en femårig kontrakt med Dortmund fredag.

17.05.2014

Bayern snuppede pokaltitlen

Pierre-Emile Højbjerg startede inde for Bayern München, da sydtyskerne vandt den tyske pokalfinale med 2-0 over Dortmund efter forlænget spilletid.

Kampen i tal

0-1 Robben (107.)
0-2 Müller (120.)

Roman Weidenfeller – Lukasz Piszczek, Sokratis, Mats Hummels, Marcel Schmelzer, Milos Jojic (83. Pierre-Emerick Aubameyang), Nuri Sahin, Kevin Großkreutz (110. Jonas Hofmann), Henrikh Mkhitaryan (60. Oliver Kirch), Robert Lewandowski, Marco Reus

Tilskuere: 76.200

14.05.2014

Dortmund-boss: 30-40 år efter Bayern

Borussia Dortmund var tæt på at dreje nøglen om i 2005. Direktør Hans-Joachim Watzke mener, at man er 30-40 år efter vanevinderne fra Bayern München.

Borussia Dortmund har de senere år vundet titler både i Bundesligaen og pokalturneringen. Det er ikke mindst bemærkelsesværdigt, efter man i 2005 var tæt på at dreje nøglen om og lukke biksen.

Blandt andet på den baggrund mener direktør Hans-Joachim Watzke, at man er langt efter Bayern München.

– Man må ikke glemme, at Borussia Dortmund i 2005 måtte genopfinde sig selv fuldstændig. Dengang valgte klubben en ny filosofi og en ny retning, så man kan næsten sige, at vi på ni år har fået et forsøg til – denne gang i en solid og stadig meget succesfuld version, siger Watze til bundesliga.de og fortsætter:

– Men vi er 30-40 år efter Bayern, og det ville være fuldstændig fjollet at snakke om en tidsramme.

Watzke er godt tilfreds med klubbens retning, og han lover, at man ikke kommer til at pantsætte klubben til op over lysmasterne igen.

– Når man før var så langt nede, er det vel en temmelig enestående historie med den virksomhedsmæssige og sportslige succes. Jeg kender i hvert fald ingen sammenlignelige tilfælde i Tyskland, også selvom vi helt sikkert var heldige i de afgørende momenter.

– Men vi har også truffet rigtige beslutninger, som at hente Jürgen Klopp i 2008. Og ovenover det hele har vi en doktrin om, at vi aldrig igen vil skylde en Euro for at skaffe sportslig succes. Det står klippefast, siger BVB-bossen.

14.05.2014

275 mio: Bayern tysk TV-topscorer

I Bundesligaen er TV-pengene noget mindre end i England. Bayern München er topscorer med 275 millioner kroner, Eintracht Braunschweig er i bunden med 135 millioner kroner.

Mens tyske klubber har præsteret flot gennem de seneste sæsoner i Europa, halter Bundesligaen fortsat økonomisk efter Premier League. Bundesligaen har talt TV-pengene op, og der er tale om mere beskedne summer end på den anden side af Kanalen.

Topscorer er Bayern München med 275 millioner kroner, herefter følger Borussia Dortmund med 265 millioner kroner, Bayer Leverkusen med 251 millioner kroner og Schalke 04 med 249 millioner kroner.

Helt i bunden finder man op- og nedrykkerne fra Eintracht Braunschweig. De hentede 135 millioner kroner via Bundesligaens TV-aftale.

I Premier League var Liverpool topscorer med 894 millioner kroner – over tre gange så meget som Bayern München. Cardiff lå i bunden med 569 millioner kroner – over dobbelt så meget som Bayern.

12.05.2014

Reus: Bliver med sikkerhed i Dortmund

Marco Reus kædes igen og igen sammen med Manchester United, men offensivspilleren understreger, at han bliver i Dortmund.

– Jeg kan med sikkerhed sige, at jeg også spiller for Dortmund i næste sæson. Jeg behøver ikke igen og igen at understrege hvor godt jeg har det her, siger Reus til Kicker.

04.05.2014

Klopp og Lewa hylder Dortmund-fans

Dortmunds Robert Lewandowski spillede i går sin sidste hjemmekamp for klubben, og afskeden fra fansene får rosende ord med på vejen fra træner Jürgen Klopp og Lewandowski selv.

– Tak til alle, som var en del af denne hyldest. Det var meget specielt. Han har været en stor spiller for Borussia Dortmund. Han fortjente det, det var fantastisk. Et stort tak til hele stadionet. Jeg er glad for, jeg efter fire år kan sige ‘ja, han gav altid sit bedste’, lød det fra Jürgen Klopp efter kampen ifølge Sky Sports.

Hovedpersonen selv var ligeledes rørt over afskeden.

– Følelserne i dag var meget, meget markante. Jeg kan kun sige tak til alle for denne støtte. Dette er et meget, meget følelsesladet øjeblik for mig. Hvad fansene gjorde før, under og efter kampen var utroligt. Tak for denne vidunderlige behandling, sagde polakken.

25-årige Robert Lewandowski har været topscorer for Dortmund i de seneste to sæsoner, og fører inden sidste kamp i denne sæson også den interne topscorerliste med to mål mere end Marco Reus.

29.04.2014

Dortmund-back smigret af Liverpool-rygte

Dortmunds tyske landsholdsback Marcel Schmelzer er senest blevet sat i forbindelse med et sommerskifte til Liverpool, og det er smigrende, erkender han.

– Jeg glæder mig over at høre det. Det er skønt, når topklubber viser interesse. Men jeg har kontrakt med Dortmund til 2017, og jeg føler mig meget – nej, meget, meget godt tilpas i Dortmund, siger Schmelzer til derwesten.de.

23.04.2014

Bayern-boss har fået nok af Dortmund

Der er krig på ord mellem Dortmund og Bayern München. Det hele startede da Dortmunds direktør, Hans-Joachim Watzke, forklarede. at det lån på 15 millioner kroner som Bayern ydede Dortmund tidligere i dette årtusinde ikke var med til at redde klubben.

– Bayern München er ikke interesserede i fredsforhandlinger, og der bliver ikke flere middagsmøder. Det betyder at vi ikke længere vil spise middag med Dortmund-ledelsen før vores indbyrdes Bundesliga-kampe, siger Rummenigge til Bild.

– Denne tilgang til det er nok mere reel end at foregive at vi respekterer hinanden. Hvis det betyder et kort forhold til Dortmund, må det være sådan. Vi har stået i lignende situationer med Köln og Werder Bremen tidligere.

22.04.2014

Klopp: Jeg skal ikke til United

Manchester United har fyret David Moyes, og der skal findes en afløser. Men det bliver ikke Jürgen Klopp, der fortæller, at han er dedikeret til Borussia Dortmund.

– Man United er en stor klub, og jeg føler mig beslægtet med deres fremragende fans. Men min dedikation til Borussia Dortmund og folkene der kan ikke brydes, siger Klopp til the Guardian.

19.04.2014

Jürgen Klopp griner af Barca-rygter

– Det behøver ingen at spekulere over, siger Klopp til BVB’s hjemmeside og fortsætter:

– Vi er alle sammen ganske som før en lille smule forelskede i den her klub og den måde, som tingene kører på her.

Klopp forlængede i denne sæson sin kontrakt i Dortmund til år 2018.

15.04.2014

Dortmund klar til den tyske pokalfinale

Dortmund er klar til sin sjette tyske pokalfinale efter en 2-0-sejr over Wolfsburg. Robert Lewandowski scorede sit mål nummer 100 for Dortmund

Pokalfinalen spilles d. 17. maj i Berlin og her venter enten Bayern München eller Kaiserslautern. Det afgøres i morgen.

15.04.2014

BVB og Ilkay Gündogan forlænger samarbejdet

– Jeg er meget taknemmelig over, at klubben giver mig chancen for stadig at være en del af dette fantastiske hold og miljø. Jeg vil gøre alt for snart at hjælpe mine holdkammerater igen, og jeg er meget optimistisk omkring de kommende uger og måneder, siger Gündogan til klubbens hjemmeside.

Den nye kontrakt gælder frem til 30. juni 2016.

10.04.2014

Watzke: Sahin permanent til Dortmund

Lejeaftalen mellem Dortmund og Sahin udløber til sommer, men Dortmund-boss Joachim Watzke bekræfter nu over for Ruhr Nachrichten, at man henter Sahin permanent til sommer for omkring 52 millioner kroner.

09.04.2014

Dortmund henter Adrian Ramos

– Adrian Ramos er en fremragende fodboldspiller og en af de mest scorende i Tyskland. Han passer perfekt ind i Dortmund, siger sportsdirektør Michael Zorc til klubbens hjemmeside.

Adrian Ramos skifter til sommer på en 4-årig kontrakt.

08.04.2014

Dortmund øger lønbudgettet næste sæson

– Vi vil forsøge at styrke bredden på det her høje niveau. Men vi må gøre det inden for de eksisterende rammer. Men fordi vi igen i denne sæson har tjent rigtig godt, er vi igen vokset og blevet større. Vi hæver helt sikkert vores lønbudget, siger Hans-Joachim Watzke til der Westen og understreger:

– Det, vi vinder på forretningen, vil vi først og fremmest investere i holdet.

BVB-direktøren medgiver, at det er svært at konkurrere i Europa, når man er oppe mod rigmandsklubber som Paris Saint-Germain, Chelsea og så videre. Men han vil ikke have en rigmand ind i Dortmund.

– Naturligvis bliver det sværere at få succes, men det er ikke perspektivløst. Man kan se i Paris, at det kan lade sig gøre med spandevis af penge. Der bliver år for år pumpet hundrede af millioner ind. Den dør står ikke åben for os, men vi vil gå vores egen vej. Vores kultur er, at vi ikke vil have en sheik eller en oligark. Vi vil klare det af egen kraft, siger Watzke og fortsætter:

– Hvis vi forbedrer truppen en lille smule mere og bliver forskånet for så dramatiske skader, så har jeg følelsen af, at vi ikke behøver at gemme os for nogen. Havde vi haft hele truppen klar i Madrid, ville vi snakke om en helt anden situation i dag.

23.03.2014

Sebastian Kehl annoncerer karrierestop

– Borussia Dortmund, vores fantastiske hold, fansene og byen Dortmund har i mange år været mit hjem. Derfor har jeg besluttet at spille denne kontrakt til ende. Jeg spiller til min kontrakt slutter i 2015, og forhåbentlig kan jeg opnå nogle uforglemmelige øjeblikke og få stor succes med holdet inden da. Jeg glæder mig til mit sidste år i Bundesligaen. Det er det rigtige tidspunkt for mig at stoppe på, og jeg glæder mig til et nyt kapitel i mit liv, siger Kehl til Dortmunds hjemmeside.

Sebastian Kehl er blevet mester med Dortmund tre gange.

17.03.2014

Agent: Adrian Ramos tæt på Dortmund

– Der er store muligheder for, at Adrian skal til Dortmund. Men jeg foretrækker først at kommentere det, når klubberne officielt melder det ud, siger agent Helmuth Wennin ifølge nyhedsbureauet Colprensa.

25.02.2014

Klopp om landstrænerpost: Meget attraktivt

– Ikke endnu, men selvfølgelig er det et meget attraktivt job. Jeg er meget glad for at bo i Tyskland, jeg synes, at det er et fantastisk land, og folk er utrolig venlige. Hvis de er entusiastiske omkring mig i trænersædet for landsholdet, så vil jeg selvfølgelig overveje det, selvom at en masse brikker skal falde på plads, siger den tyske træner til fifa.com.

19.02.2014

Zorc: Stadig masser af planer i BVB

Sportsdirektør Michael Zorc har forlænget sin kontrakt til 2019. Zorc kom til BVB i 1978, men han har stadig masser af planer med klubben.

– Jeg mener ikke, at vi er kommet til en blind vej endnu. Tværtimod. Vi har tænkt os at opnå endnu mere med BVB. I 2011 og 2012 vandt vi mesterskabet, vi har vundet en double, og vi var for nylig i finalen på Wembley (i Champions League, red.), siger Zorc til Bundesligaens hjemmeside og fortsætter.

– Nu er vores opgave at bide os fast i toppen i Tyskland og om muligt også etablere os i Champions League på den lange bane. Det er en stor opgave, som vi i de kommende år vil forsøge at opfylde.

19.02.2014

BVB og 35 års-jubilar forlænger samarbejdet

Sportsdirektør Michael Zorc har netop fejret 35 års jubilæum i klubben, og nu har han forlænget frem til sommeren 2019.

Siden 1978 har 51-årige Michael Zorc gjort sig i Borussia Dortmund. Først som spiller og siden i den administrative del af klubben, og klubben tager nu fem år mere med sportsdirektøren.

Således meddeler Dortmund på sin hjemmeside, at man er blevet enige med Zorc om en ny aftale, der gælder til sommeren 2019.

Som aktiv nåede Zorc 557 kampe for førsteholdet, hvilket klubrekord. Heri bidrog midtbanespilleren med 154 mål.

To gange som spiller og tre gange som sportsdirektør har han været med til af fejre et tysk mesterskab med Dortmund.

15.02.2014

Jürgen Klopp skriver sig i historiebogen

Jürgen Klopp skrev sig med Dortmunds 4-0-sejr over Eintracht Frankfurt ind i historiebøgerne. Det var hans Bundesliga-sejr nummer 111 med BVB, lige så mange som rekordholderen Ottmar Hitzfeld.

12.02.2014

Bild: Ramos enig med BVB

Ifølge Sport Bild er Bundesliga-topscorer Adrian Ramos enig med Borussia Dortmund om en kontrakt. Han skifter ifølge avisen fra Hertha Berlin til sommer for lidt over 80 millioner kroner.

11.02.2014

Lewandowski høster polsk pris

Robert Lewandowski er for tredje år i træk kåret som Årets Spiller i Polen.

04.02.2014

Hummels ikke draget af at vinde mange titler

– Jeg behøver ikke nødvendigvis spille for det bedste hold i verden for at have chancen for at vinde et vis antal trofæer. Det er et faktum, siger Hummels til Die Welt og tilføjer:

– Jeg er Dortmundspiller, og jeg vil hellere have én Champions League-titel med Dortmund end seks med en anden klub.

03.02.2014

Bundesliga-topscorer flirter med Dortmund

Dortmund mister til sommer Robert Lewandowski til Bayern München, og måske skal polakkens afløser findes i Hertha Berlin, hvor 28-årige Adrian Ramos befinder sig.

– Det er hovedsagligt spekulationer indtil videre. Men det vil et fremragende skridt for mig, hvis skiftet bliver til noget, siger Ramos til Radio Antena 2.

31.01.2014

Dortmund henter serbisk landsholdsspiller

– Vi er glade for i form af Milos Jojic at have sikret os en alsidig midtbanespiller med et stort potentiale. Han fuldender vores trup, siger sportsdirektør Michael Zorc til klubbens hjemmeside.

Den 21-årige midtbanespiller tilknyttes på en 4-årig kontrakt.

17.01.2014

Dortmund skriver med Dong-Won Ji

– Dong-Won Ji kan spille flere positioner i offensiven. Vi glæder os over transferfrit at have hentet denne talentfulde spiller, siger sportsdirektør Michael Zorc til Dortmunds hjemmeside.

Dong-Won Ji tilknyttes fra Sunderland på en 4-årig kontrakt.

06.01.2014

Wenger forsøgte sig med Lewandowski

I Arsenal har man længe fulgt polakken. Manager Arsene Wenger fortæller, at han i sin tid forsøgte at hente spilleren i Dortmund.

– Ja, vi kiggede på Lewandowski, men for at være ærlig så skrev han under med Bayern for halvandet år siden, det ved alle. De kan først gøre det officielt nu, fordi han er i de sidste seks måneder af sin kontrakt, siger Wenger ifølge Daily Mail.

05.01.2014

Klopp: Værre hvis Lewa tog til Leverkusen

– Tidspunktet er fuldstændig uproblematisk. Vi har længe vidst, at han forlader os. Bayern er så gode, at det ikke er slemt, at endnu en god spiller kommer dertil. Det bliver de ikke væsentlig bedre af. Det havde været værre, hvis han tog til Leverkusen, siger Klopp til Bild.

05.01.2014

Lewandowski: Vil give alt for Dortmund

Robert Lewandowski skifter til Bayern München til sommer. Men indtil da vil han give alt for Dortmund, lover den polske angriber.

– Der ligger stadig et halvt år foran os, hvor vi har nogle mål, som vi sammen vil nå. Også selvom der er nogle fans, der ikke forstår min beslutning, håber jeg på jeres støtte. Jeg vil i hvert fald give alt for BVB, siger Robert Lewandowski til klubbens hjemmeside.

04.01.2014

Lewandowski skifter til Bayern

Det har længe været rygtet, at Dortmund-angriberen Robert Lewandowski skulle fortsætte karrieren i Bayern München. Nu bekræfter de tyske mestre selv, at Lewandowski bliver tilknyttet holdet.

Lewandowski tiltræder efter indeværende sæson på en fem-årig kontrakt, og han skal i München konkurrere med blandt andre Mario Mandzukic om spilletiden i angrebet.

Den 25-årige landsholdsspiller har været i Dortmund siden 2010, hvor han kom fra polske Lech Poznan.

02.01.2014

Tyskland vil ikke kopiere Boxing Day

2013 er blevet til 2014, og i Storbritannien har klubberne været igennem et tæt program med masser af kampe i løbet af feriedagene. I Tyskland har Bundesligaen i modsætning ligget stille, og det bliver den ved med indtil slutningen af januar.

– I Tyskland er der ingen nødvendighed for at spille i juleferien. Vi skal i første omgang orientere os efter styrken af de nationale turneringer. Dertil hører en liga med 18 hold og vinterpausen. Naturligvis har Boxing Day en særlig status for fodboldfans over hele verden. Men simpelthen at kopiere det og regne med, at de internationale indtægter stiger, det går ikke, siger Seifert ifølge Bild.

P