Blog Post

Skuffende sæsonstart sætter gang i rygterne

Femten point efter otte Bundesligakampe og en vaklende entre i Champions League har allerede sat skub i spekulationer om hvorvidt Lucien Favre er den rette cheftræner til at opfylde ambitionerne.

Fakta er også, at BVB op til sæsonen handlede bedre ind med kvalitetsspillere end længe set. Målsætningen var klar: BVB skulle spille med om det tyske mesterskab til det sidste.

Det kan selvfølgelig stadig nå at ske endnu, idet et felt på fem klubber ligger indenfor en margin på et point i toppen af Bundesligaen. Problemet er bare, at BVB med det gode spillermateriale burde have udnyttet lige nøjagtig den situation bedre til at trække fra. Dertil kommer også, at spillet langt fra har været prangende.

Derfor er rygterne i det tyske også begyndt at florere om, hvorvidt Lucien Favre er den rette til at forløse spillermaterialet fuldt ud hos ambitiøse Dortmund.

Dertil skulle Jose Mourinho, der tidligere har stået i spidsen for store hold som Porto, Chelsea, Inter, Real Madrid, og senest Manchester United, spøge i kulissen.

Jose Mourinho har sågar selv fortalt, at han beundrer Dortmund, og Dortmund-direktør Hans-Joachim Watzke fortæller, at han er gode venner med portugiseren.

Samtidig breakede Sport Bild onsdag en historie om, at Jose Mourinho står klar i kulissen til at tage over, og hos det lidt mere seriøse medie Bild har man også taget sagen op.

For nylig fik Sport Bild audiens hos Mourinho, som erklærede sig som beundrer af det tyske.

– Jeg finder Bundesligaen meget interessant, og jeg beundrer Dortmunds arbejde og klubbens forsøg på at konkurrere med en gigant som Bayern München, siger han ifølge Sport Bild.

Hans-Joachim Watzke har også for nogle år tilbage haft besøg af Jose Mourinho til en kamp mod Hertha Berlin, hvor de to flankerede hinanden på tribunen.

Watzke fortæller, at han har et godt forhold til Mourinho

– Vi har været venner i lang og holder altid kontakt, siger Watzke ifølge Sportbuzzer.

Rygterne om Jose Mourinho og Dortmund fik formentlig yderligere ben at gå på, efter at Dortmund onsdag tabte med 0-2 til Inter i Champions League.

Jose Mourinhos meritter:
Portugisisk mester med Porto: 2003, 2004
Portugisisk pokalvinder med Porto: 2003
Uefa Cup-vinder med Porto: 2003
Champions League-vinder med Porto: 2004
Engelsk mester med Chelsea: 2005, 2006
Engelsk pokalvinder med Chelsea (FA Cup): 2007
Engelsk Liga Cup-vinder med Chelsea: 2005, 2007
Italiensk mester med Inter: 2009, 2010
Italiensk pokalvinder med Inter: 2010
Italiensk Super Cup med Inter: 2008
Champions League-vinder med Inter: 2010
Spansk pokalvinder med Real Madrid: 2011
Spansk mester med Real Madrid: 2012
Spansk Super Cup-vinder med Real Madrid: 2012
Engelsk pokalvinder med Manchester United (FA Cup): 2016

Jose Mourinho har stået uden job siden han i 2018 blev fyret i Manchester U.

P