Blog Post

Sådan Dortmund – mere kvalitet

Redaktøren af dette site har ikke været videre begejstret i titelkampen mod Bayern München de senere år. Dertil har indkøbspolitiken med kvalitet til bredden været alt for passiv. Det har ikke stået mål mod de seneste syv års mestre fra Bayern. Det har ikke været godt nok.

Ikke mindst taget i betragtning af, at Dortmund har solgt spillere for rigtig mange penge og har et er verdens bedste gennemsnit på over 80.000 tilskuere til hver hjemmekampe. Der er penge nok at købe for.

Det der er hentet ind til bredden har rimet mere på udvikling end det har rimet på kvalitet, hvilket i sidste ende også kostede mesterskabet i sidste sæson, hvor BVB som herbstmeister længe havde førertrøjen på, og på et tidspunkt sågar førte med 10 point, inden bredden og kvaliteten til sidst kostede guldet.

Meget kunne godt tyde på, at BVB-ledelsen er kommet til samme konklusion. Fakta er i hvert fald, at klubben for første gang i flere år har været tidlig ude og hente kvalitetsspillere i transfervinduet efter seneste sæson.

Både Julian Brandt (Bayer Leverkusen), Thorgan Hazard (Mönchengladbach), Nico Schulz (Hoffenheim), og ikke mindst seneste tilgang med hjemvendte Mats Hummels (Bayern München), vidner om at klubben vil gå helt anderledes aggressiv til værks for at vippe Bayern af tronen igen.

Dertil kommer, at lejeaftalerne udløber med Shinji Kagawa (Besiktas), Felix Passlack (Norwich), Sebastian Rode (Eintracht Frankfurt), Andre Schürrle (FC Fulham), Jeremy Toljan (Celtic Glasgow) I bedste fald vil en enkelt af dem måske blive og tage kampen op, mens resten må forventes at komme ud på nye lejeaftaler igen.

Der vil givet også ske mere på afgangssiden. Ikke mindst Jadon Sancho er rygtet væk, lige som både FC Barcelona og Paris SG skulle være interesseret i Raphaël Guerreiro og Julian Weigl. Dem har sportsdirektør Michael Zorc dog ind til nu kategorisk afvist. Derimod bliver Sancho nok svær at holde på, hvis de helt tunge drenge disker op med en beløbsstørrelse, som vil være svært at sige nej til.

På bundlinjen står dog stadig, at BVB med de nye tilgange ser ud til at gå mere offensiv til værks med kvalitetsspillere der kan styrke holdet fra dag et. Oveni kommer kontinuitet på trænerposten, idet BVB netop har forlænget kontrakten med cheftræner Lucien Favre med endnu en sæson, således parterne nu har papir på hinanden til sommeren 2021.

Om så Favre formår at tage skridtet op på øverste hylde og fravriste Bayern mesterskabet kan kun tiden vise. Presset er ikke blevet mindre med de tilgange klubben har præsenteret inden 19/20-sæsonen. Det er nøjagtig sådan Dortmund skal spille med. Med mere kvalitet og erfaring til at holde klubbens unge spillere på dupperne.

Så er min påstand også, at Dortmund havde nappet guldet i sidste sæson.

P