Blog Post

Dortmund stadig langt fra målsætningen

Heller ikke i denne sæson formåede die schwarz gelbe at vippe Bayern München af tronen, da sydtyskerne for ottende sæson i træk vandt det tyske mesterskab.

Og igen må vi bare konstatere, at selv om intentionerne er gode nok med en ung og talentfuld trup, så rækker det stadig langt fra på den lange bane når det virkelig gælder. Anderledes kan det ikke tolkes, når Bayern allerede inden de to sidste spillerunder er 10 point foran.

Da Dortmund i samme spillerunde blamerede sig selv ved at tabe 2-0 hjemme til bundholdet Mainz 05, var det understregningen af, at holdet bare ikke har klassen til at udfordre Bayern München.

Forretningsfører Hans-Joachim Watzke var ellers fortrøstningsfuld, da han ved indgangen til sæsonen frejdigt erklærede, at for ham og klubben var der kun ét mål, mesterskabet. Det holdt ikke stik. Fakta lyver ikke.

Det var ellers ikke fordi at Bayern ikke gav muligheden, idet sydtyskerne igen måtte skifte træner undervejs i sæsonen. Men selv med Hansi Flick ved roret, som ellers er helt uprøvet som cheftræner på det niveau, formåede mesterholdet at holde de ambitiøse rivaler fra Dortmund bag sig på eftertrykkelig vis.

Stabiliteten har igen fejlet, hvilket som regel også plejer at kendetegne et hold med fokus på næste trin i talentudviklingen. Dem er Dortmund gode til at udvikle på, men det rækker bare ikke på den lange bane, hvis de bliver solgt inden de for alvor slår igennem. Derved vil Dortmund få svært ved at bryde Bayerns enevælde.

Med de svigtende resultater vil pilen selvfølgelig også altid pege på cheftræneren, og Lucien Favre har også ind i mellem været hårdt udskældt. BVB bør nok overveje en anden trænerprofil til for alvor at slå igennem. Min teori er, at Jürgen Klopps tilgang til spillet ville have bragt Dortmund tættere på guldet.

Men det er kun spekulation. I stedet er ambitionen nu blot inden de sidste to spillerunder at sikre sølvet og fortsætte jagten på Bayern som bejlerne blandt de næstbedste.

P